Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Derby della Madonnina’ya Olivier Giroud damgası – Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund’a gol olup yağdı

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’da, 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

İngiltere Premier Lig’in 24. haftası, bugün (8 Şubat) oynanacak West Ham United-Watford, Newcastle United-Everton ve Burnley-Manchester United karşılaşmaları ile başlayacak.

İngiltere Premier Lig’in 24. haftası’nda oynanacak karşılaşmalar:

West Ham United-Watford

Newcastle United-Everton

Burnley-Manchester United 

Norwich City-Crystal Palace

Manchester City-Brentford

Tottenham-Southampton

Aston Villa-Leeds United

Wolverhampton-Arsenal

Liverpool-Leicester City

İngiltere Premier Lig’de zirve yarışı:

İspanya LaLiga

Barcelona, Atletico Madrid’i farklı mağlup etti

LaLiga’da ilk dört mücadelesi veren Barcelona ile Atletico Madrid, Camp Nou’da kozlarını paylaştı. Adama Traore, Ferran Torres ve Pierre-Emerick Aubameyang gibi transferleri ile rakiplerine gözdağı veren Barcelona, Atletico Madrid karşısında gövde gösterisi yaptı. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Atletico Madrid, maçın 8. dakikasında Yannick Carrasco’nun golü ile öne geçti. Ancak Diego Simeone’nin öğrencileri, kalan dakikalarda büyük bir kâbus yaşadı. Barcelona, kalesinde gördüğü golden sadece iki dakika sonra skorda dengeyi sağladı. Daniel Alves’in pasında top ile buluşan Jordi Alba, jeneriklik bir gole imza atarak skoru 1-1’e getirdi. 21. dakikaya ise sahneye Gavi çıktı. Barcelona’nın yeni transferi Adama Traore’nin açtığı ortada kafa vuruşunu yapan genç yıldız, Barcelona’yı öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Seyircisinin desteğini arkasına alan ev sahibi, 43. dakikada Ronald Araujo’nun golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. 

İlk yarıyı 3-1 önde kapatan Barcelona, ikinci yarıya da gol ile başladı. Brezilyalı yıldız Daniel Alves, eski günlerinden esintiler sunduğu karşılaşmada fileleri de sarsmayı başardı. Luis Suarez’in 58. dakikadaki golü ise maçın skorunu belirledi. 

Barcelona, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Atletico Madrid’i 4-2 mağlup etti ve puanını 38’e çıkardı. Diego Simeone’nin öğrencileri ise 36 puanda kaldı.

Barcelona-Atletico Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=TO3FBogpaxY

Real Madrid, Granada’yı tek gol ile geçti

İspanya LaLiga’da şampiyonluk yürüyüşüne devam etmek isteyen Real Madrid, Granada’yı ağırladı. Küme düşme hattında yer alan Granada, ev sahibine oldukça zorlu anlar yaşattı. Bir türlü Granada savunmasını aşmayı başaramayan Real Madrid, aradığı galibiyet golünü 74. dakikada bulabildi. Ceza sahasının hafif sağ çaprazında top ile buluşan Asensio, uzak direğe doğru yaptığı sert vuruşta mükemmel bir gole imza atarak takımına üç puanı getirdi. 

Granada’yı 1-0 yenen Real Madrid, puanını 53’e çıkardı ve en yakın takipçisi Sevilla’nın altı puan önünde liderliğini sürdürdü. Granada ise 24 puanda kaldı.

Real Madrid-Granada karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=2pFP9tEAlr0

İspanya LaLiga’nın 23. haftasında alınan skorlar:

İspanya LaLiga’da 23. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Bayern Münih, zirvede tek başına

Bundesliga’nın lideri Bayern Münih, 21. hafta karşılaşmasında RB Leipzig’i konuk etti. Mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. 

12. dakikada Thomas Müller’in golü ile öne geçen Bayern Münih, 27. dakikada ise Andre Silva’nın golüne engel olamadı. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan ilk yarıda son sözü, Robert Lewandowski söyledi. Coman’ın ortasına yükselen Polanyalı yıldız, yaptığı kafa vuruşunda kaleci Gulacsi’nin sağından topu ağlar ile buluşturdu. Lewandowski, böylelikle bu sezonki 35. golünü kaydetti. 

Soyunma odasına 2-1 geride giden RB Leipzig, pes etmeyerek 53. dakikada skorda dengeyi sağladı. Hızlı gelişen RB Leipzig atağında top ile buluşan Laimer, savunma arkasına sarkan Christopher Nkunku’ya pasını aktardı. Nkunku ise bu ikramı geri çevirmeyerek skoru 2-2’ye getirmeyi başardı. Ancak RB Leipzig’in gol sevinci oldukça kısa sürdü. Bayern Münih, Nkunku’nun beraberlik golünden sadece iki dakika sonra yeniden öne geçti. Serge Gnabry’nin ceza sahasına çevirmek istediği top, Gvardiola’ya çarpıp kaleci Gulacsi’nin sağından ağlar ile buluştu. 

RB Leipzig engelini 3-2’lik skor ile geçen Bayern Münih, puanını 52’ye çıkardı ve en yakın takipçisi Borussia Dortmund’un dokuz puan önünde liderliğini sürdürdü. Domenico Tedesco’nun ekibi ise 31 puanda kaldı. 

Bayern Münih-RB Leipzig karşılaşmasının özet görüntüleri:

Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund’a gol olup yağdı

Marco Rose’un çalıştırdığı Borussia Dortmund, Bundesliga’nın 20. haftasında sahasında Bayer Leverkusen ile kozlarını paylaştı. Dünyaca ünlü yıldızı Erling Haaland’dan yoksun şekilde Bayer Leverkusen’in karşısına çıkan ev sahibi, rakibi karşısında varlık gösteremedi. 

Borussia Dortmund savunmasının peş peşe yaptığı hataları iyi değerlendiren Patrik Schick, çektiği şutta kaleci Gregor Kobel’i geçemedi. Ancak Kobel’den dönen top, Akanji’ye çarptı ve dakikalar 10’u gösterirken ağlar ile buluştu. Akanji’nin kendi kalesine attığı gol ile yenik duruma düşen Borussia Dortmund, 16. dakikada ise Frimpong’un kendi kalesine attığı gol ile skorda dengeyi sağladı. Ancak ev sahibi, karşılaşmanın kalan dakikalarında büyük bir kâbus yaşadı. 

Bayer Leverkusen, 20. dakikadan itibaren maçtaki üstünlüğü tamamen eline geçirdi. 18 yaşındaki yıldızı Florian Wirtz’in golü ile yeniden öne geçen Gerardo Seoane’nin ekibi, 28. dakikada ise Robert Andrich ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Bayer Leverkusen’i rahatlatan gol ise 53. dakikada Jonathan Tah’ın nefis şutunda geldi. Signal Iduna Park’taki seyircileri oynadıkları futbol ile büyüleyen Bayern Leverkusen, 87. dakikada Moussa Diaby’nin kaydettiği gol ile skoru 5-1’e getirdi. Maçın skorunu ise Steffen Tigges belirledi. 

Borussia Dortmund’u deplasmanda 5-2 mağlup eden Bayer Leverkusen, puanını 38’e çıkardı ve rakibi ile arasındaki puan farkını beşe indirdi. 

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen karşılaşmasının özet görüntüleri:

Almanya Bundesliga’nın 21. haftasında alınan skorlar:

Almanya Bundesliga’da 21. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Olimpik Marsilya, PSG’yi takibini sürdürdü

Fransa Ligue 1’in 23. haftasında Angers, Olimpik Marsilya ile karşı karşıya geldi. Milli oyuncumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Marsilya, maçın henüz ilk bölümünde iki farklı geriye düştü. Angelo Fulgini ve Nabil Bentaleb ile Velodrome Stadyumu’nu sessizliğe boğan Angers, karşılaşmanın kalan dakikalarında fark yemekten kurtulamadı. 

Bentaleb’in golünün ardından baskısını artıran Olimpik Marsilya, Arkadiusz Milik ve Gerson’un peş peşe kaydettiği goller ile 21. dakikada skorda dengeyi sağladı. Ancak ev sahibi için kalan dakikalar oldukça zor geçti. Angers savunmasının kilidini aşamayan Olimpik Marsilya’nın yardımına Cengiz Ünder yetişti. 64. dakikada Cedric Bakambu’nun yerine oyuna dahil olan Cengiz, maçın gidişatını tamamen değiştirdi. 70. dakikada Arkadiusz Milik’in golü ile maçta ilk kez öne geçen Olimpik Marsilya, 78. dakikada ise farkı ikiye çıkardı. Cengiz’in asistinde topu filelere yollayan Milik, maçtaki üçüncü golünü kaydederek Velodrome Stadyumu’nu coşturdu. Karşılaşmanın skorunu ise Cengiz Ünder belirledi. Ceza sahası dışından nefis bir gole imza atan genç yıldız, Olimpik Marsilya’yı 5-2’lik zafere taşıdı. 

Angers’i farklı geçen Olimpik Marsilya, puanını 43’e çıkardı ve lider PSG’yi takibini sürdürdü. Angers ise 29 puanda kaldı. 

Olimpik Marsilya-Angers karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=4raYM2sei0M

Paris Saint-Germain, Lille deplasmanında şov yaptı

Yıldızlar karması Paris Saint-Germain (PSG), Ligue 1’in 23. haftasında Lille deplasmanına konuk oldu. Lille’de forma giyen milli futbolcumuz Burak Yılmaz karşılaşmada yer almazken, Zeki Çelik ise 90 dakika sahada kaldı. 

10. dakikada Danilo Pereira’nın golü ile öne geçen PSG, 28. dakikada Botman’ın golüne engel olamadı. Ancak PSG, bu dakikadan itibaren Lille kalesini adeta abluka altına alarak farka koştu. Lionel Messi’nin asistinde meşin yuvarlağı filelere yollayan Presnel Kimpembe, takımını maçta yeniden öne geçirdi. Lille’in tüm umutlarını yok eden golü ise Messi kaydetti. Savunmadan seken topu önünde bulan Arjantinli yıldız, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş ile aradaki farkı ikiye çıkaran golü attı. 

İlk yarıyı 3-1 önde kapatan PSG, ikinci yarıda farkı daha da artırdı. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, Danilo Pereira’nın 51. dakikada attığı gol ile skoru 4-1’e getirdi. Lille karşısında gövde gösterisi yapan PSG, Kylian Mbappe’nin 67. dakikada sahneye çıkması ile maçın skorunu belirledi. 

Lille’i deplasmanda 5-1 ile geçen PSG, puanını 56’ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Üst üste ikinci mağlubiyetini tadan Lille ise 32 puanda kaldı. 

Paris Saint-Germain-Lille karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=1OWJbtZt5Ns

Fransa Ligue 1’in 23. haftasında alınan skorlar:

Olimpik Marsilya 5-2 Angers

Saint-Etienne 3-1 Montpellier

Monaco 2-0 Olimpik Lyon

Lorient 2-0 Lens

Nice 0-1 Clermont

Reims 5-0 Bordeaux

Strasbourg 1-0 Nantes

Troyes 0-0 Metz

Rennes 2-0 Brest

Lille 1-5 Paris Saint-Germain

Fransa Ligue 1’de 23. haftanın ardından oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

Olivier Giroud, ”Derby della Madonnina”ya damga vurdu

İtalya Seria A’nın  24. haftası, ”Derby della Madonnina”ya ev sahipliği yaptı. Zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Inter, sahasında ezeli rakibi Milan ile kozlarını paylaştı. 

Inter, Giuseppe Meazza Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Üst üste gol pozisyonlarına girerek Milan savunmasını bunaltan ev sahibi, aradığı golü 38. dakikada buldu. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun köşe vuruşunda top ile buluşan Ivan Perisic, yaptığı tek vuruşta fileleri sarsarak takımını öne geçirdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı, karşılıklı gol pozisyonlarına sahne oldu. Özellikle Milan’ın 26 yaşındaki Fransız kalecisi Mike Maignan, yaptığı inanılmaz kurtarışlar ile takımını oyunda tutmayı başardı. Stefano Pioli’nin öğrencileri, 75. dakikadan itibaren ise uzun yıllar unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı. 75. dakikada fileleri sarsarak skora dengeyi getiren Olivier Giroud, 78. dakikada ise çok şık bir gol attı ve Milan’ı galibiyete taşıyan isim oldu. Milan’dan Theo Hernandez,  karşılaşmanın son dakikasında Dumfries’e yaptığı sert müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kart gördü. 

Inter deplasmanından 2-1’lik zafer ile dönen Milan, puanını 52’ye çıkardı ve şampiyonluk yarışında ”Ben de varım” dedi. Lig lideri Inter ise 53 puanda kaldı. 

Inter-Milan karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=RmxF_9rziJM

Dusan Vlahovic, Juventus’a gol ile ”Merhaba” dedi

Juventus, Serie A’nın 24. haftasında Hellas Verona ile kozlarını paylaştı. Ara transfer döneminde kadroya katılan Dusan Vlahovic ve Zakaria, Torino temsilcisini galibiyete taşıyan isimler oldu. 

Ara transfer döneminde Fiorentina’dan 70 milyon euro karşılığında Juventus’a transfer olan Dusan Vlahovic, yeni forması ile ilk maçına Hellas Verona karşısında çıktı. Sırp santrfor, 13. dakikada şık bir gole imza atarak Juventus kariyerine mükemmel bir başlangıç yaptı. Allianz Stadı’nda oynanan karşılaşmada Hellas Verona’ya büyük üstünlük kuran Torino temsilcisi, 61. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Borussia Mönchengladbach’dan transfer edilen Denis Zakaria, Alvaro Morata’nın pasında top ile buluştu ve ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta fileleri sarstı. 

Igor Tudor’un çalıştırdığı Hellas Verona’yı 2-0 ile geçen Juventus, puanını 45’e çıkardı ve şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Hellas Verona ise 33 puanda kaldı. 

Juventus-Hellas Verona karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=G-ju5yb0H20

Serie A’nın 24. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

İtalya Serie A’da 24. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.