Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (25): Alperen Şengün’ün de boy göstereceği 2022 All Star hafta sonuna dair güncel bilgiler – Cedi Osman’ın tarihe not düşen performansı – WNBA’e büyük yatırım

NBA’de sezonun 17. ve oldukça kritik bir haftasına giriş yaptık. Takas penceresinin kapanmasına (10 Şubat perşembe) günü sayılı günler kala ve yaklaşan 2022 All Star hafta sonu (18-20 Şubat) öncesi güncel bilgileri derledik. Geçen haftanın dikkat çeken iki detayı, Cedi Osman’ın Indiana Pacers maçı performansı ve WNBA’in aldığı tarihi yatırım oldu.

1) 2022 All Star maçı yedekleri belli oldu

20 Şubat’ta oynanacak 2022 All Star maçı için, Doğu ve Batı Konferansı takımlarında yer alacak yedişer yedek belli oldu. Koçların belirlediği yedeklerin listesi şöyle:

Doğu Konferansı:

Jimmy Butler, Darius Garland, James Harden, Zach LaVine, Khris Middleton, Jayson Tatum, Fred VanVleet

Batı Konferansı:

Devin Booker, Luka Doncic, Rudy Gobert, Draymond Green, Donovan Mitchell, Chris Paul, Karl-Anthony Towns

Ancak bu isimlerin açıklanmasının ardından sakatlıkları nedeniyle Kevin Durant ve Draymond Green’in yerini, LaMelo Ball ve Dejounte Murray’nin alacağı açıklandı. Adam Silver tarafından ilk kez All Star seçilen iki isim, hak ettikleri apoleti elde etti.

2020-21 Kia Yılın Çaylağı ödüllü LaMelo, 47 maçta 19.6 sayı, 7.5 asist, 7.1 ribaund, 1.47 asist ortalamalarıyla oynuyor. NBA asist sıralamasında 10., top çalmada ise 17. sırada bulunan Ball, ligde maç başına 19 sayı – 7 ribaund – 7 asist ve üzeri yapan beş oyuncudan biri (D. Murray, Luka Doncic, James Harden, Nikola Jokic).

LaMelo Ball’ın All-Star olduğunu öğrendiği an:

NBA’deki beşinci sezonunu geçiren 25 yaşındaki Dejounte Murray, haklı bir gurur yaşıyor. 19.6 sayı, 9.2 asist, 8.4 ribaund, 2.06 top çalma istatistikleri ortaya koyan Murray, top çalmada lig lideri, asist liderliğinde dördüncü durumda. Ayrıca 2021-22 sezonunda 10 triple double ile bu alanda Jokic’in ardından ikinci sırada.

Ayrıca güncel durumda Kevin Durant’in Doğu takımı ilk beşindeki yerini, Boston Celtics’i temsilen Jayson Tatum aldı.

D. Murray mutluluğunu paylaşıyor:

https://twitter.com/DejounteMurray/status/1490867820233895936

2) 2022 Smaç Yarışması katılımcıları açıklandı

Cleveland’daki All Star hafta sonunda, 19 Şubat gününün merakla beklenen etkinliği 2022 Smaç Yarışması’nın katılımcıları belli oldu. İki arka alan, iki ön alan oyuncunun yarışacağı organizasyonda Jalen Green (Houston Rockets), Cole Anthony (Orlando Magic), Obi Toppin (New York Knicks) ve Juan Toscano-Anderson (Golden State Warriros) hünerlerini sergileyecek.

Oldukça atletik isimlerin boy göstereceği organizasyonda yalnızca, geçen yıl Alfornee Simons’la final mücadelesi veren Toppin’in tecrübesi var. Bu istatistik smaç yarışmasında gözetilen estetik güzellik, teknik beceriyle alakasız olsa bu isimlerin 2021-22 sezonunda maç içi smaç istatistikleri şöyle:

Obi Toppin – 66, Jalen Green – 26, Juan Toscano-Anderson – 20, Cole Anthony 9.

Obi Toppin’in koronavirüs gölgesindeki smaç yarışması performansı:

3) All Star hafta sonunda teslim edilecek ödüllerin yeni tasarımları beğeniye sunuldu 

2022 All Star organizasyonunda dağıtılacak ödüller, NBA’in 75. yılına özel olarak yeniden tasarlandı. NBA bu çerçevede LeBron James, Kevin Durant gibi süperstarlarla da çalışan tasarımcı Victor Solomon ile iş birliği yaptı.

Ayrıca, 2020’de alınan kararla artık “The Kobe Bryant Trophy” ismiyle anılan All Star maçı en değerli oyuncu (MVP) ödülüne ayrı bir özen gösterildi. Yeni tasarımda birçok detayda, dört kez bu ödülün sahibi olmuş spor efsanesinden esinlenildi.

Örneğin sekiz köşeli taban, sekizinci on yılında devam eden NBA All Star maçlarını ve Kobe’nin 8 numarasını simgeliyor. Dört katmandan oluşan ödülün ilk katmanındaki 24 yıldız ise Kobe’nin kariyerinin ikinci yarısını anımsatan 24 numarayı ve maç zamanı parkede yer alan oyuncu sayısına ithafen koyulmuş.

Diğer ödüllerin görselleri için, NBA.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

4) Alperen Şengün, All Star hafta sonunda boy gösterecek

Alperen Şengün, “Yükselen Yıldızlar” organizasyonuna seçilip All Star hafta sonunun parçası olmaya hak kazanarak, akılda kalıcı çaylak sezonunun nişanesini elde etmiş oldu. 19 yaşındaki Alperen, basketbol severlerin gözünün pasını sildiği birçok an bıraktığı sezonda 45 maçta, 18.4 dakika içinde %48.1 saha içi yüzdesiyle 8.8 sayı, 4.6 ribaund, 2.4 asist, 0.9 blok, 0.8 top çalma, 2 top kaybı, 2.9 faul ortalamaları tutturdu.

“2022 Clorox Rising Star” maçında yer alacak diğer 11 çaylak, 12 ikinci yılını geçiren ve dört G League oyuncusunun isimleri şöyle:

Yükselen Yıldızlar maçının değişen yeni formatını anlattığımız NBA panorama için:

Cedi Osman, Cleveland Cavaliers’ın Indiana Pacers’ı 98-95 mağlup ettiği maçta etkili oyunuyla tarihe not düştü. Parkede kaldığı 31 dakikada 8/16 saha içi isabet oranıyla 22 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 1 top çalma ile oynayan Cedi, son çeyrekte attığı 18 sayıyla LeBron James’in ardından Cavs formasıyla bir periyotta 18+ sayı bulan ilk oyuncu oldu.

Cedi Osman’ın Pacers maçı performansı:

Bu arada takas penceresinin kapanacağı (10 Şubat Perşembe) haftada kanat rotasyonunu takviye etmek isteyen Cleveland, Ricky Rubio (sezon sonunda serbest oyuncu statüsünde olacak), 2022 birinci tur, 2022 ikinci tur ve 2027 ikinci tur draft hakkı karşılığında; Indiana Pacers’tan Caris LeVert ve 2022 ikinci tur hakkı aldı.

Cedi ve Kevin Love’ın galibiyet mutluluğu:

Ocak ayında ortalama 30.6 dakika süre alan Furkan Korkmaz, istikrarlı performans göstermekte zorlanıyor. Philadelphia 76ers’ın 11 galibiyet – 3 mağlubiyetle geçtiği ayda Furkan, %42.4 saha içi yüzdesiyle 10.7 sayı, 3.6 ribaund, 2.7 asist, 1.5 top çalma, 0.9 top kaybı ortalamalarıyla mücadele etti.

5) WNBA’e tarihi yatırım

Front Office Sports’a göre WNBA, 75 milyon dolarlık kendisi adına rekor bir yatırım aldı. Bu yatırımın temel amacı pazarlama faaliyetlerini ve markalaşmayı geliştirme, ligdeki para havuzunu büyütmek.

WNBA’in son yıllardaki yükselişine rağmen kadın basketbolcuların erkek basketbolculara, hatta takımların koçlarına kıyasla aldıkları ücretler yıllardır süregelen bir tartışma konusu. WNBA’in potansiyeline inanıp yatırım yapan isimler arasında Nike, Pau Gasol, Joe Tsai, Michael Dell ve Baron Davis gibi isimler yer alıyor.

Front Office Sports’un paylaşımı:

Nike yetkilisi Sonja Henning, konu hakkında Bleacher Report’a şöyle konuştu: “Basketbolun yeni döneminde kadın ligleri, büyüme potansiyeli ile yatırım yapma açısından oldukça ilgi çekici. Nike, WNBA için yalnızca bir sponsor değil, kendimizi stratejik partner olarak görüyoruz.”

25. yılını geride bırakan WNBA, yayın haklarının ESPN’e geçmesinin ardından 2021’de, normal sezon izleyicisi sayısında 2020’ye kıyasla %49’luk artış yaşadı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler