Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ajax Futbol Direktörü Marc Overmars’ın görevine kadın çalışanlara attığı uygunsuz mesajlar yüzünden son verildi

Ajax’taki futbol direktörlüğü görevine 2012 yılında başlayan eski Hollanda Milli Takımı oyuncusu Marc Overmars, kulüpteki kadın çalışanlara attığı uygunsuz mesajlarının ortaya çıkmasının ardından kovuldu. 

Kadınlara uygunsuz mesajlar gönderen Marc Overmars kovuldu

Hollanda futbolunun en büyük kulübü olarak gösterilen Ajax, saha dışı olaylar ile gündemde. 2012 yılından bu yana kulüpte futbol direktörü olarak görev yapan Marc Overmars’ın kadın çalışanlara attığı uygunsuz mesajlar ortaya çıktı. Yaşananların ardından hemen tepki veren Ajax yönetimi, 48 yaşındaki kulüp efsanesinin görevine son verildiğini açıkladı. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Futbol Direktörü Marc Overmars kulüpten ayrılacak. Son günlerde denetleme kurulu ve CEO Edwin van der Sar’ın yaptığı görüşmelerden sonra bu karar alındı ve Overmars’a iletildi. Kulüpten ayrılma kararının altında, uzun bir süre boyunca birkaç kadın meslektaşına gönderilen bir dizi uygunsuz mesaj yatıyor” denildi.

Edwin Van der Sar: ”Ajax’taki herkes için güvenli bir çalışma ortamı çok önemlidir”

Ajax CEO’su ve Marc Overmars’ın eski takım arkadaşı Edwin van der Sar, kulübün olay hakkında kısa süre içinde kararını açıklamasındaki en büyük faktör olarak görülüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan van der Sar, ”Bu durum herkes için korkunç oldu. Ajax’taki herkes için güvenli bir çalışma ortamı çok önemlidir. Önümüzdeki dönemde bu gibi konulara artık daha da dikkat edeceğiz” diye konuştu. Dünya futbolunun unutulmaz kalecilerinden Edwin Van der Sar, Overmars’ın kadınlara attığı uygunsuz mesajların Ajax’ı önemseyen herkes için büyük bir darbe olduğunu da sözlerine ekledi.

Marc Overmars: ”Utanıyorum”

Ajax, Arsenal ve Barcelona’daki futbolculuk kariyeri ile adını duyuran, 2012 yılından bu yana Ajax’ta futbol direktörü olarak görev yapan Marc Overmars ise davranışının “kabul edilemez” olduğunu kabul etti ve özür diledi: ”Utanıyorum. Maalesef bu konuda çizgiyi aştığımın farkında değildim. Özür dilerim. Kesinlikle benim durumumdaki biri için bu davranış kabul edilemez. Ama artık çok geç. Ajax’tan ayrılmak dışında seçenek yok.”

48 yaşındaki Overmars’ın 2026 yılının Haziran ayına kadar Ajax ile sözleşmesi bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.