Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adidas, kedisine işkence ettiğine dair görüntüleri ortaya çıkan Kurt Zouma ile sponsorluk ilişkisini sonlandırdı

Adidas, kedisine işkence yaparken çekilmiş görüntüleri ortaya çıkan West Ham United’ın Fransız stoperi Kurt Zouma ile sponsorluk ilişkisini sonlandırdı.

İngiltere, Kurt Zouma’nın kedisine işkence ettiği görüntülerin ortaya çıkması ile sarsıldı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United forması giyen Kurt Zouma, korkunç bir olay ile gündeme gelmişti. Zouma, FA Cup’ta kazandıkları Kidderminster Harriers maçından bir gün sonra evinde kedisine işkence ederken görüntülendi. Kedisini mutfakta tekmeleyerek yere fırlatmasının yanı sıra kedisine ayakkabı da fırlatan 27 yaşındaki futbolcunun kan donduran görüntüleri, sosyal medyada kısa süre içinde yayılmıştı. 

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından büyük tepki alan Kurt Zouma hakkında soruşturma başlatılırken 150 binden fazla kişi, West Ham United tarafından para cezasına çarptırılan Zouma’nın yargılanmasını isteyen bir dilekçeye imza attı. Fransız futbolcunun evindeki kediler ise İngiltere ve Galler’de faaliyet gösteren Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) tarafından evden çıkarıldı. 

Adidas, Kurt Zouma ile sponsorluk ilişkisini sonlandırdı

Fransız futbolcuya bir darbe de sponsorundan geldi. Adidas, yaşanan gelişmelerin ardından Zouma ile yollarını ayırdı. Firmadan yapılan açıklamada, “Soruşturmamızı tamamladık ve Kurt Zouma’nın artık Adidas’ın sözleşmeli bir sporcusu olmadığını doğrulayabiliriz” denildi. Öte yandan Vitality de Kurt Zouma’yı henüz kadro dışı bırakmayan West Ham United ile sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını açıkladı.

“Hiçbir mazeretim yok, içtenlikle pişmanlık duyuyorum”.

Fransa Milli Takımı forması da giyen Kurt Zouma, ortaya çıkan görüntülerinin ardından özür dilemişti. Zouma, ”Yaptıklarım için özür dilemek istiyorum. Davranışım için hiçbir mazeretim yok, içtenlikle pişmanlık duyuyorum. Ayrıca videodan rahatsız olan herkese ne kadar derinden üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Herkesi temin ederim ki, iki kedimiz de gayet iyi ve sağlıklı. Bütün ailemiz tarafından seviliyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Bu davranış bir daha olmayacak, münferit bir olaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Kurt Zouma, bu sezon West Ham United forması ile 15 karşılaşmaya çıktı. Zouma’nın 30 Haziran 2025 tarihine kadar kulübü ile sözleşmesi bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.