Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pekin 2022: Artistik buz pateni madalya töreni, Rusya Olimpiyat Komitesi’nden bir sporcuda doping çıktığı iddiaları nedeniyle iptal edildi

2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda, Rusya Olimpiyat Komitesi’nin (ROK) takım birinciliğini elde ettiği artistik buz pateninde ödül töreni, bir sporcuda doping çıktığı iddiaları nedeniyle ertelendi.

Rusya Olimpiyat Komitesi, doping iddiaları ile gündemde

2022 Pekin Olimpiyat Oyunları, doping iddiaları ile çalkalanıyor. Rusya Olimpiyat Komitesi (ROK), artistik patinaj ekibinin takım turnuvasında birincilik elde etmesi ile adeta gövde gösterisi yaptı. Ancak düzenlenmesi gereken madalya töreni sürpriz bir şekilde ileri bir tarihe ertelendi. Kısa süre sonra ise ödül töreninin düzenlenmemesinin sebebi belli oldu. Rus sporculardan birisinde doping çıkması, ertelemenin sebebi olarak gösterildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yasal engelleri gerekçe göstererek madalya töreninin iptal edildiğini ve sorunun Uluslararası Buz Pateni Birliği ile görüşüleceğini açıkladı. Doping kabul edilen maddenin yarış sırasında mı yoksa yarış öncesinde mi alındığı konusunun tartışmalı olduğu ve bu sorunun çözülmeye çalışıldığı belirtildi.

The Guardian‘ın haberine göre, RO adına yarışan ve pazartesi günü (7 Şubat) takıma altın madalya kazandıran dört Rus patenci, çarşamba günkü (9 Şubat) antrenmana katılmadı. Bu durum, sporcuların birisinde doping çıktığı iddialarını güçlendirdi. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, törenin en kısa sürede düzenleneceğini açıkladı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), son gelişmelerin ardından basın toplantısı düzenledi. IOC sözcüsü Mark Adams, detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşmadığı açıklamasında ”Bu durumun en kısa sürede çözülebilmesi için her şeyi yapıyoruz. Size daha fazla ayrıntı veremem ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Adams, ödül töreninin en kısa sürede düzenleneceğini de sözlerine ekledi. 

Tatiana Tarasova: ”Bizi suçluyorlar ama biz tamamen temiziz”

Rus ekibinin antrenörü Tatiana Tarasova ise takımdaki bir sporcuda doping çıktığı iddialarını kesin bir dille reddetti. Tarasova, ”Bizi suçluyorlar ama biz tamamen temiziz” diye konuştu. Rusya Olimpiyat Komitesi ve Uluslararası Buz Pateni Birliği, iddialar ile ilgili bir yorum yapmadı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.