Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (210): Türkiye’de yolsuzluk neden sistem değişmeden bitmez? – Oya Özarslan ve Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz ile söyleşi

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün (Transparency International) 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 96. sırada yer alan Türkiye, 2012’den bu yana 42 basamak gerileyerek son 10 yılın en düşük puanını aldı. Bu programda, örgütün yönetim kurulu üyelerinden, Türkiye ofisinin kurucu başkanı Oya Özarslan ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Profesörü Şule Özsoy Boyunsuz ile Türkiye’deki gerilemenin nedenlerini konuştuk.

Şeffaflık Örgütü yolsuzluğu nasıl tanımlıyor, yolsuzluk algısını nasıl ölçüyor? 2017’deki anayasa değişikliği ile geçilen sistem yolsuzluğu neden ve nasıl derinleştirdi? İhaleler kamu kaynaklarının transferi için nasıl kullanılıyor? Sözleşme büyüklüğü bakımından Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 22’sini oluşturan Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin Kamu İhale Kurumu’ndan geçirilmemesi ne anlama geliyor? Şehir hastaneleri kamuyu neden ve nasıl zarara uğratıyor? Yolsuzlukla mücadelede etkili araçlar ve öneriler…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.