Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mustafa Şentop’tan adaylık açıklaması: “Erdoğan’ın üçüncü değil, ikinci kez adaylığı söz konusu”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dönem cumhurbaşkanlığı görevini yürütmesinin ardından tekrar aday olmasının önünde yasal engel bulunmadığını belirten Şentop, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, anayasanın 101. maddesinin daha önce cumhurbaşkanlığı yapanlara da iki dönem hakkı tanıdığını savundu. Şentop, “Anayasa değişikliği teklifi komisyona gelince 10 gün görüşüldü. 2016’da komisyon görüşmelerinde aksi görüş olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu” diye konuştu.

“Önemli olan sözlük anlamı değil terim anlamı”

Anayasanın eski 101. maddesinin yürürlükten kalktığını ve yeni bir madde getirildiğini belirten Şentop, “Hukukta yapılan yorumda önemli olan sözlük anlamı değil terim anlamıdır. Cumhurbaşkanlığı kelimesinin içeriği ve tanımı değişmiştir. Yeni içerik kazanan cumhurbaşkanlığı için iki kez seçilme hakkı tanınıyor. Bu çok açık bir husus” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları

Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Aralık’ta yapılan zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklaması hakkında ise “Ben günlük siyasi tartışmaların içine girmiyorum. Herkes eleştiri yapabilir, önemli olan yapılan eleştirilerin ve eylemlerin demokrasi içerisinde yapılmasıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.