Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu heyecanı devam ediyor: Trabzonspor, Denizlispor’u eleyerek çeyrek finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu heyecanı, dün (9 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Denizlispor’u 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Öte yandan Demir Grup Sivasspor, Bandırmaspor’u 4-2, Fraport TAV Antalyaspor ise Atakaş Hatayspor’u 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen diğer ekipler oldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu heyecanı, bugün (10 Şubat) oynanacak Aytemiz Alanyaspor-Adana Demirspor ve Beşiktaş-Göztepe karşılaşmalarının ardından sona erecek. 

Trabzonspor, Denizli deplasmanından tur ile döndü

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu maçında Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’a konuk oldu. Atatürk Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 8. dakikada Hüseyin Türkmen’in golü ile öne geçti. Müsabakanın ilk yarısı, bordo-mavililerin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

İkinci yarıya daha etkili başlayan Denizlispor, 57. dakikada skora denge getirdi. Erdal Akdarı’nın sağ kanattan açtığı ortada top ile buluşan Mustafa Çeçenoğlu, kaleci Erce Kardeşler’i avlayarak skoru 1-1’e getiren isim oldu. Ancak ev sahibi, güçlü rakibine karşı 77. dakikaya kadar dayanabildi. Organize gelişen Trabzonspor atağında, Murat Cem Akpınar’ın pasına hareketlenen Jean Kouassi, meşin yuvarlağı ağlar ile buluşturdu ve takımını çeyrek finale taşıdı. Trabzonspor’un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kouassi, böylelikle ilk resmi maçında ilk golünü Denizlispor filelerine yollamış oldu. 

Denizlispor-Trabzonspor karşılaşmasının özet görüntüleri:

Trabzonspor, ilk resmi maçında gol atan Jean Kouassi’yi bu paylaşım ile kutladı:

Ziraat Türkiye Kupası’nda dün (9 Şubat) oynanan son 16 turu karşılaşmaları:

Denizlispor 1-2 Trabzonspor (Trabzonspor, çeyrek finalde)

Bandırmaspor 2-4 Demir Grup Sivasspor (Demir Grup Sivasspor, çeyrek finalde)

Atakaş Hatayspor 0-2 Fraport-TAV Antalyaspor (Fraport-TAV Antalyaspor, çeyrek finalde)

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu heyecanı, bugün (10 Şubat) oynanacak Aytemiz Alanyaspor-Adana Demirspor ve Beşiktaş-Göztepe karşılaşmalarının ardından sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.