Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’ın annesinin İngiliz nefreti: “Tanrı İngilizler’e kan yağdırsın” 

Amerikalı komedyen Georgia Pritchett’in otobiyografisinde, Pritchett ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden arasında geçen diyaloglara da yer verildi. Kitapta yer alan bilgilere göre Joe Biden’ın annesi İngilizler’den nefret ediyordu ve hatta ölmeleri için şiirler yazıyordu.

Georgia Pritchett’in iddialarına göre Biden, söz konusu bilgileri eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcısı iken bir film projesi için Pritchett tarafından ziyaret edildiğinde sohbet sırasında paylaştı. 

(Soldan sağa) Barack Obama, Obama’nın kayınvalidesi Marian Robinson, Joe Biden’ın annesi Catherine Finnegan ve Joe Biden (Fotoğraf: Joe Raedle / Getty Images)

“Tanrı İngilizler’e kan yağdırsın” 

Otobiyografide yer alan bilgilere göre, İngiliz komedyen Pritchett, dönemin Başkan Yardımcısı Biden ile Ukrayna hakkında sohbet ederken Biden konuyu değiştirdi. Pritchett şöyle yazdı: 

“Konuyu annesinin İngilizlerden ne kadar nefret ettiğine getirdi. Biden’ın ailesi İrlandalıydı ve annesi İngiliz nefretiyle şiir bile yazmıştı. Biden şiirleri bulmak için gitti ve Tanrı’nın İngilizler’in cezasını vermesi ve onların başlarına kan yağdırmasını tarif eden yüzlerce şiirle geri geldi.”  

“Kraliçenin yattığı yatak yerine yerde yattı”  

Kitapta ayrıca, Joe Biden’ın “Jean” ismiyle de bilinen annesi Catherine Finnegan’ın İngiltere’yi ziyaret ettiğinde Kraliçe Elizabeth’in de kaldığı bir otelde kaldığı belirtildi. 

Kitapta, “Annesi o kadar dehşete düşmüş ki kraliçenin yattığı yatakta yatma riskini almamak için tüm gece yerde uyumuş” ifadeleri yer aldı. 

Biden’ın İrlandalı damarı  

Biden’ın İrlanda kökenleri ve güçlü aidiyet duygusu hiçbir zaman sır olmadı. Demokrat Parti’den başkan adayı olduktan sonra Biden, BBC muhabiri Nick Bryant’ın “BBC için küçük de olsa bir sözünüz var mı?” sorusuna gülümseyerek “BBC mi? Ben İrlandalıyım” yanıtını vermişti. 

Biden’ın annesi Catherine Eugenia Finnegan 2010 yılında hayatını kaybetti. Eşi 2002 yılında vefat ettikten sonra oğlu ile yaşayan Finnegan’ın Biden’ın hayatında önemli ve etkili bir yere sahip olduğu hem Biden’ın kendisi hem de çevresi tarafından dile getiriliyor. 

Joe Biden, eşi Jill Biden ile birlikte annesinin cenazesinde

Birçok kaynak, Biden’ın ahlaki değerlerinde annesinin çok önemli rol oynadığını belirtiyor.  

Biden, annesinin cenazesinde şu sözleri sarf etmişti:  

“Annem bize asla güç, servet veya makam tarafından korkutulmamayı, kalabalıkların düşüncesini kabul etmek zorunda olmadığımızı öğretti.”  

Haziran 2021’de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’i eşi Jill ile ziyaret eden Joe Biden, ziyaret sonrası gazetecilere “Bundan alınacağını sanmıyorum, kendisi bana annemi hatırlattı” diye konuşmuştu.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.