Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın muhalefet blokunun iktidara gelmesi halinde Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemini (CHS) değiştirmek için acele etmemesi gerektiğini yönündeki açıklamasının Ankara’da pandoranın kutusunu açtığını belirtti. Yetkin, “Cumhur İttifakının aklına getirmek, telaffuz etmek istemediği endişesini açığa çıkardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden seçilmezse, yerine gelecek olan oyunu aynen onun koyduğu kurallarla oynamaya devam edecek. Yani Bahçeli’nin deyişiyle Türk Tipi Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir” değerlendirmesinde bulundu.

“Erdoğan ve Bahçeli’nin güçlü iktidar rüyaları kâbusa dönüşebilir”

Yetkin, “Muhalefet sistemi değiştireceğini vaat ediyor ama sistemi zaten sarsılmış olan kurumları ve değerleri daha da sarsmadan değiştirmek için sayısal çoğunluk kadar zamana da ihtiyaç olduğunu idrak etmeye başladı. Ekonomiyi sarsmadan toparlamak için de ülkeyi yeniden bir seçim yorgunluğuna sürüklemeyelim diyor Babacan. Beş yıllık bir geçiş süreci için de, gerekirse koalisyon protokolüne dönüşecek bir yol haritası öneriyor. Sanırım liderlerin Çankaya toplantısında sistemi değiştirmek için üzerinde anlaşılan anayasa taslağı kadar bu yol haritası konusu da tartışılacak. Erdoğan ve Bahçeli’nin güçlü iktidar rüyaları olan Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi kâbuslarına dönüşebilir” yorumunu yaptı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.