Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3 Dakikada Haftanın Gündemi (2): Halil Falyalı suikastı, muhalefetin “büyük resmi”, yeni ekonomi paketi ve fatura eylemleri

(7 Şubat – 13 Şubat)
Editörler: Gamze Elvan & İnan Ketenciler
Prodüksiyon: Özgün Özgül, Pirsu Can Ergen & Özge Elvan

Türkiye’de gündem sürekli değişiyor. Hızla değişen ülke gündemini takip etmek de hepimiz için hayli zorlaşıyor. Haftanın öne çıkanlarını sizler için derledik.

Bu haftayı meşgul eden en önemli olay kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın suikasta uğramasıydı. Kamuoyu bu ismi ilk olarak organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla duydu. Bu suikast bir soruyu tekrar hatırlattı: “90’lara geri mi dönüyoruz?” Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, “Bize bir tetikçi de sunsalar cinayet faili meçhul kalacaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde Twitter üzerinden yayınladığı videolarla gündemi belirliyor. Çarşamba günü (9 Şubat) bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, 31 Aralık’ta yapılan zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini söyledi

Halk sokakta zamlara karşı eylemdeyken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “muhalefetin abarttığını” söyledi.

Nihayet muhalefetin “büyük resmi”ni gördük. Aylardır beklenen buluşma dün akşam gerçekleşti. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin liderleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine dün akşam yemeğinde bir araya geldi.  Zirve sonrası yazılı açıklamada, üzerinde uzlaşıya varılan yeni sistemle ilgili mutabakat metninin 28 Şubat’ta kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu. Açıklamada, geçiş sürecinin yol haritası üzerinde çalışıldığı belirtildi ve “Avrupa Birliği”, “demokratik Türkiye”, “yolsuzlukla mücadele”, “liyakat”, “şeffaflık”, “adalet” ve “barış” vurguları dikkat çekti.

Yeni ekonomi paketini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığını duyurdu. Toplantıya video konferans yöntemiyle bağlanan Erdoğan ise KDV’de indirim yapıldığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.