Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: AKP’li belediye başkanının kızının da aralarında bulunduğu beş avukat serbest bırakıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Mazlum-Der Başkanı Nesip Yıldırım ile AKP’li Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin kızı Aysel Lale Babayiğit’in bulunduğu beş avukat, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Operasyona Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) bazı isimler tepki göstermişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile altı avukatın adreslerine “FETÖ soruşturması” kapsamında polis tarafından operasyon düzenlendi. Beş avukat gözaltına alınırken bir avukat bulunamadı.

Gözaltına alınan avukatlar arasında eski Mazlum-Der Şube Başkanı Nesip Yıldırım ve AKP’li Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin kızı Aysel Lale Babayiğit’te bulunuyordu.

Avukatlar bir gün gözaltında kaldıktan sonra dün (12 Şubat) akşam saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.

Telefon dinlemelerinden elde edilen bilgiler ile yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında ifadesi alınan beş avukat serbest bırakıldı.

AKP’den tepki

Avukatlara yönelik düzenlenen operasyona sivil toplum kuruluşları ve bazı AKP’li yetkililerden tepki gelmişti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, meslektaşları ile dayanışma içinde olduklarını belirtmiş ve serbest bırakılmalarını istemişti.

Mazlum-Der ve Özgür-Der Diyarbakır şubeleri ile AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt da avukatlara yönelik operasyona sosyal medyadan tepki göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.