Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu Chelsea

FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda dün (12 Şubat) final heyecanı yaşandı. Normal süresi 1-1 eşitlik ile sona eren karşılaşmada Chelsea, Palmeiras’ı Kai Havertz’in 117. dakikada attığı penaltı golü ile 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 2012 finalini kaybeden Maviler, tarihinde ilk kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. 

Dünyanın en büyüğü Chelsea

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile Copa Libertadores’i müzesine götüren Palmeiras, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ev sahipliğinde düzenlenen 2021 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın Abu Dabi’de oynanan final maçında karşı karşıya geldi. 

İlk yarısı golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmada Chelsea, Romelu Lukaku’nun 55. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Ancak Maviler’in gol sevinci kısa sürdü. Palmeiras, 64. dakikada Raphael Varga’nın kaydettiği penaltı golü ile eşitliği sağladı. Maçın 90 dakikası, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. 

İngiltere temsilcisi Chelsea, uzatma devrelerinin bitimine sadece üç dakika kala öne geçmeyi başardı. Kai Havertz’in penaltıdan kaydettiği gol ile Palmeiras’ı deviren Maviler, tarihinde ilk kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Chelsea, turnuvada daha önce 2012 yılında final oynamış fakat bir diğer Brezilya temsilcisi Corinthians’a mağlup olarak ikincilik ile yetinmişti. 

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1492577542355976192?s=20&t=fsmvcnQ8nzBV8Frer3SYdA

Kai Havertz’in Chelsea’ye kupayı getiren golü:

Chelsea’nin 37 yaşındaki Brezilyalı yıldızı Thiago Silva, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda turnuvanın oyuncusu seçildi. Silva, 2014’te Sergio Ramos’tan bu yana turnuvanın oyuncusu seçilen ikinci defans oyuncusu oldu. 

Chelsea’nın İspanyol yıldızı Cesar Azpilicueta, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile birlikte İngiltere temsilcisiyle tüm kupaları kazanan ilk oyuncu oldu. 32 yaşındaki Azpilicueta’nın Chelsea ile İngiltere Premier Ligi, Federasyon Kupası, Lig Kupası, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Kupası, UEFA Süper Kupası şampiyonlukları bulunuyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.