Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e 25. hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, Giresun deplasmanından üç puan ile döndü – Domenec Torrent, lig tarihinde Galatasaray’ın başında çıktığı ilk beş maçta galibiyet alamayan ilk teknik direktör oldu

Süper Lig’de 25. hafta, dün (12 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, Chiquinho’nun golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmada GZT Giresunspor’u 2-1 yenmeyi başardı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri, Enner Valencia ve Dimitris Pelkas kaydetti. Galatasaray ise sahasında konuk ettiği Yukatel Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibinin golünü Mostafa Mohamed kaydederken, deplasman ekibinin golünü ise Miguel Cardoso attı. Galibiyet hasreti altı maça çıkan Galatasaray’da Domenec Torrent, lig tarihinde sarı-kırmızılıların başında çıktığı ilk beş maçta galibiyet alamayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. 

Günün diğer maçında Medipol Başakşehir, Gaziantep FK’yı yeni transferleri Pizzi ve Serdar Gürler’in attığı goller ile 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, Giresun’dan üç puan ile döndü

Fenerbahçe, Süper Lig’in 25. haftasında GZT Giresunspor ile karşılaştı. Çotanak Stadyumu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi gol ile başladı. Hızlı gelişen GZT Giresunspor atağında Fousseni Diabate’nin pasında top ile buluşan Chiquinho, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Karadeniz temsilcisinin yeni transferi, böylelikle Süper Lig kariyerindeki ilk maçında fileleri sarsmış oldu. GZT Giresunspor, 11. dakikada ise Diabate ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Chiquinho’nun pasında top ile buluşan Malili futbolcu, altı pastan çektiği sert şutta kaleci Altay Bayındır’ı geçemedi. 22. dakikada Zeki Yavru’nun kullandığı serbest vuruşta bir kez daha gole yaklaşan GZT Giresunspor, 30. dakikada ise kalesinde beraberlik golünü gördü. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mert Hakan Yandaş’ın ara pasında top ile buluşan Enner Valencia, meşin yuvarlağı ağlara gönderen isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, Chiquinho ve Valencia’nın attığı karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi. 

Çotanak Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ikinci yarısına Fenerbahçe etkili başladı. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde kendi sahasından aldığı top ile GZT Giresunspor kalesine hareketlenen Dimitris Pelkas, kaleci Okan Kocuk’u avlamayı başardı ve takımını öne geçirdi. Geriye düşen GZT Giresunspor, 82. dakikada 10 kişi kaldı. Pelkas’ın pasına hareketlenen Valencia, ceza alanına girmek üzereyken Alexis Perez’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük, bu müdahalesinin ardından Perez’e doğrudan kırmızı kart gösterdi. Karşılaşmanın son düdüğüne kadar skor üstünlüğünü korumayı başaran sarı-lacivertli ekip, Karadeniz’den üç puan ile dönmeyi başardı. 

GZT Giresunspor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, ligde iki maç, deplasmanda ise beş maç sonra galibiyet aldı ve puanını 40’a yükseltti. Galibiyet hasreti beş maça çıkan GZT Giresunspor ise 26 puanda kaldı.

GZT Giresunspor’a rakip olduğu son dokuz resmi maçı kazanan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda toplam 25 kez gol sevinci yaşadı. (OPTA)

Galatasaray’da kötü gidişat sürüyor

Galatasaray, Süper Lig’in 25. haftasında Yukatel Kayserispor ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nda 21 bin 832 taraftarın takip ettiği karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda geçti. İlk yarının en tehlikeli pozisyonunu ise 10. dakikada Galatasaray yakaladı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası çizgisi üzerinde top ile buluşan Feghouli’nin sert şutunu, kaleci Bilal Bayazıt kurtarmayı başardı. İlk yarı 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, seyircisinin desteğini arkasına aldı ve Yukatel Kayserispor kalesinde pozisyonlar buldu. Sarı-kırmızılıların ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, 48. dakikada uygun bir pozisyondan faydalanamadı. Patrick van Aanholt’un ortasında top ile buluşan Gomis, altı pastan yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı auta attı. 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahası dışından çektiği şutta gole yaklaşan Galatasaray, 69. dakikada ise hiç beklemediği anda yenik duruma düştü. Sol kanatta Mame Thiam’ın ortasında ceza sahası içinde top ile buluşan Miguel Cardoso’nun şutunda yere seken top, kaleci Inaki Pena’nın üzerinden geçip ağlar ile buluştu. Ancak Yukatel Kayserispor’un gol sevinci uzun sürmedi. Taraftarlarının yoğun protestosu altında rakip kaleye yüklenen Galatasaray, 84. dakikada skorda dengeyi sağladı. Kerem Aktürkoğlu’nun sol taraftan kullandığı korner vuruşunda kafa topuna yükselen Mostafa Mohamed, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı. Karşılaşma, Cardoso ve Mohamed’in attığı karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi. 

Yukatel Kayserispor beraberliği ile galibiyet hasreti altı maça çıkan Galatasaray, 29 puanda kaldı. Yukatel Kayserispor’un puanı ise 35 oldu. 

Domenec Torrent, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında çıktığı ilk beş maçta galibiyet alamayan ilk teknik direktör oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 25. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Altay 0-0 Çaykur Rizespor

Medipol Başakşehir 2-0 Gaziantep FK

GZT Giresunspor 1-2 Fenerbahçe

Galatasaray 1-1 Yukatel Kayserispor

Süper Lig’in 25. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

13 Şubat Pazar

Demir Grup Sivasspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Fraport-TAV Antalyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa-Aytemiz Alanyaspor

Trabzonspor-İttifak Holding Konyaspor

14 Şubat Pazartesi

Adana Demirspor-Beşiktaş

Atakaş Hatayspor-Göztepe

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.