Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç’tan cezaevinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki FETÖ hükümlüsü Nusret Muğla’nın ardından mektup

Cezaevinde koronavirüse yakalanan 84 yaşındaki FETÖ hükümlüsü Nusret Muğla’nın vefatının ardından eski TBMM Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurucusu Bülent Arınç, Twitter hesabından “Nusret Ağabeyin ardından…” başlıklı yazısını paylaştı. Nusret Muğla’nın üniversite hastanesinden aldığı raporların Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından onanmadığı için cezaevi şartlarında kalmaya devam ettiğini belirten Arınç, “Sana ve arkadaşlarına faydalı olamadığım gibi kendime de faydalı olamadım. Ama inanıyorum ki bu da geçer ya Hû” dedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da sosyal medya paylaşımında , “Bunlar normal ölüm mü cinayet mi?” diye sordu.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, 84 yaşındaki FETÖ hükümlüsü Nusret Muğla’nın tutuklu bulunduğu Manisa T Tipi Cezaevinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine Twitter hesabından “Nusret Ağabeyin ardından…” başlıklı bir mektup paylaştı. Muğla’yı çocukluğundan beri tanıdığını ve üniversite yıllarında birlikte sohbetlere katıldığını belirten Arınç, şunları yazdı: 

“Cezaevi şartları hasta mahkûmların tedavileri ve tedavi süreçlerinde gerekli koşullar açısından uygun değildir. Kalp ameliyatı olması gerekenler var, kanser hastaları var. Tedavileri mevcut şartlar altında mümkün değil. Bu insanların cezaevinde kalmasının kamuya hiçbir faydası yok. Anayasamızın 17. maddesine göre cezaevlerinde dahi olsalar vatandaşların mutlaka insan onuruna yaraşır bir hayat yaşamaları gerekiyor. Çoklu ilaç kullanan, çocukları ile birlikte cezaevinde kalan kanser hastaları var, üstelik kovid riski altındalar. Bu insanların cezaevinde kalıp ölüme terk edilmesinin size, yargıya, toplumsal bütünlüğümüze ne gibi bir zararı olabilir? Lütfen bunları düşünün ve bu şekilde hareket edin.” 

“Af yetkisi kullanılmıyor”

Anayasanın 17. maddesine ve cumhurbaşkanının af yetkisine vurgu yapan Arınç, “Burada sadece anayasanın 17. maddesi değil, cumhurbaşkanının da af yetkisi önem taşıyor. Sayın Sezer de, Gül de, Erdoğan da bazı hükümlüler için de bu yetkilerini kullanmışlardı. Kaldı ki Adli Tıp Kurumu, kendisine kanun ve yönetmelikler ile verilen yetkiyi hiçbir makam ve mevkiden korkmadan, hukuka uygun şekilde kullansa cumhurbaşkanının af yetkisini kullanmasına dahi gerek kalmayacaktır” dedi.  

Arınç, mektubunu şu sözlerle sonlandırdı: 

“Nusret Ağabey hakkını helal et. Doğru bildiklerimi söylediğim için ben de hakaret gördüm, azarlandım, horlandım, Fetöcü olarak hedef gösterildim. Sana ve arkadaşlarına faydalı olamadığım gibi kendime de faydalı olamadım. Ama inanıyorum ki bu da geçer ya Hû.”

“Bunlar ölüm mü cinayet mi?”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Nusret Muğla için Twitter hesabından, “Bunlar normal ölüm mü cinayet mi? Ağır hastayı umursamadan cezaevinde tut, ölünce de ‘takdir-i ilahi’ de” mesajını paylaştı.

“Hasta mağdurların özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyoruz”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de yaptığı açıklamada Muğla’nın vefatına ilişkin şunları söyledi: 

“Legal bir bankaya para yatırdığı ve legal bir derneğe üye olduğu için hapiste tutulan Nusret amca, hukuksuz bir şekilde hasta hasta cezaevinde tutuldu. Ey iktidar mensupları; bu durumu hangi vicdana sığdırıyorsunuz? Bu tarz suçlarda milat, sadece sizler için mi geçerli? Nusret amcayı hapse sığdırdınız, bu zulmü kalplerinize nasıl sığdırıyorsunuz? Bu durum ahiret inancınızın neresine sığıyor? Nusret amcayla aynı kaderi paylaşan hasta mağdurların, en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.