Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi İbrahim Alper Akalın: “Özel sektörün rekabetçi bir şekilde topluma hizmet edebileceği ekonomik ortamı yaratmalıyız”

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve finansal ekonomist İbrahim Alper Akalın, ekonomide popülizm, ifade özgürlüğü ve gelecek dönem siyasetinde gençlerin rolünü Medyascope’a değerlendirdi.

“Türkiye bireycilikten çok devletçiliğin ön planda olduğu bir toplum”

İktidarın ekonomi politikalarından memnun olmadığını dile getiren Alper Akalın, muhalefette yer alan siyasetçilerin de ekonomide popülist vaatlerden kaçınmaları gerektiğini söyledi. Akalın, “Özel sektörün rekabetçi bir şekilde topluma hizmet edebileceği ekonomik ortamı yaratmalıyız” diye konuştu. Halkın devletçi politikaları çözüm yolu gibi görmesinin temel sebebinin kültür olduğunu söyleyen Akalın, “Türkiye bireycilikten çok devletçiliğin ön planda olduğu bir toplum” dedi.

“Gençlerimizin yurtdışına gitme isteklerini anlıyorum ancak 2023’ten sonrası için ümit görüyorum”

Isparta’da yaşanan elektrik kesintisi için “Bunun sorumlusu özelleştirme değil, kayırmacılıktır” diyen Akalın, “cumhurbaşkanına hakaret“in suç olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi: “Ağır eleştirileri kaldıramayacak insanlar cumhurbaşkanlığı yapmamalı.”

Son olarak sosyal medyayı aktif olarak kullanan gençler hakkında konuşan Alper Akalın, “Gençlerimizin yurtdışına gitme isteklerini anlıyorum ancak 2023’ten sonrası için ben ümit görüyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.