Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un dokuzuncu sayısı yayında: “Sevgiyi beklerken”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope‘un dokuzuncu sayısı yayında.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope, dokuzuncu sayısında “sevgiyi beklerken” temasıyla sizlerle buluşuyor.

Bu sayıda sevgiyi beklemenin çeşitli yönlerine şahit olurken, Suyun Öte Yanı’nda olanlar ile göçün bütün yıkıcılığına rağmen yaşama tutunma ve sevda öyküsüne, Saint Pierre Han’ın tarihine ve bugününe, “Bırakıp Gidenler” başlıklı yazıda Ursula K. Le Guin’in Omelas’ına rastlayacaksınız.

Bu sayıda ayrıca, yayın tarihimiz olan 14 Şubat’ın hem Sevgililer Günü hem de Dünya Öykü Gününe denk gelmesini fırsat bilerek okuyucularımızdan istediğimiz kısa öyküleri de ilginize sunuyoruz.

Buket Arbatlı ve Özlem Akıncı tarafından hazırlanan, Henrietta Rose-Innes’in “Hep Eve” öykü incelemesini ve 2020 Booker ödüllü Douglas Stuart’ın “Shuggie Bain” romanının çevirmeni Duygu Akın’la yapılan söyleşiyi YouTube kanalımızda bulabilirsiniz. Deniz Altunay’ın Aslı Tunç ile “Suyun Öte Yanı’nı Yeniden Okumak” adlı yazısı hakkında yaptıkları söyleşiyi dinlemek için de Spotify ve Apple Podcast gibi platformlara göz atabilirsiniz.

Mikroscope‘un yeni sayısını mikro-scope.com adresinden okuyabilir ve Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.