Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pekin 2022: ABD’li sürat patencisi Erin Jackson, Kış Olimpiyat Oyunları’nda bireysel kategoride altın madalya kazanan ilk siyah kadın sporcu oldu

Sürat patencisi Erin Jackson, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 2002 yılından bu yana süregelen altın madalya özlemine son verdi. Jackson, kadınlar 500 metrede şampiyonluğa ulaştı ve kış olimpiyat oyunlarında bireysel kategoride altın madalya kazanan ilk siyah kadın sporcu oldu.

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’na damga vuran Erin Jackson, bu noktaya hiç de kolay gelmedi. Milwaukee’deki ABD elemelerinde düşerek olimpiyat kotası alamayan Jackson, yakın arkadaşı Brittany Bowe’un kendisine yerini vermesiyle Pekin’de yarışma şansı kazandı ve sürat pateni kadınlar 500 metrede uzun yıllar unutulmayacak bir başarının altına imza attı. 2017 yılında kayaktan sürat patenine geçen 29 yaşındaki sporcu, 37.04’lük derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. ABD’nin sürat pateninde 2002 yılından bu yana süregelen altın madalya özlemine son veren Jackson, aynı zamanda kış olimpiyat oyunlarında bireysel kategoride altın madalya kazanan ilk siyah kadın sporcu olarak tarihe geçti. Japon Miho Takagi 37.12’lik derecesiyle gümüş, Rusya Olimpiyat Komitesi’nden (ROK) Angelina Golikova ise 37.21’lik derecesiyle bronz madalyayı elde etti. 

Tarihi zaferinin ardından konuşan Erin Jackson, ”Nasıl hissettiğimi tarif edemiyorum. Bu harika. Bu madalya çok şey ifade ediyor. Acı dolu bir yolculuktu ama bu başarı, o acıları daha tatlı kılıyor” dedi.  

Erick Jackson’ı kadınlar 500 metrede şampiyonluğa taşıyan performansı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.