Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Super Bowl’da şampiyon Los Angeles Rams

ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) şampiyon belli oldu. Los Angeles Rams, kendi sahası olan SoFi Stadyumu’nda oynanan maçta, Cincinnati Bengals’ı 23-20’lik skor ile mağlup etti ve 1999 sezonundan bu yana ilk Super Bowl şampiyonluğunu kazandı. 36 yaşındaki Sean McVay ise NFL tarihinde Super Bowl kazanan en genç başantrenör olarak tarihe geçti. 

NFL’in en büyüğü Los Angeles Rams

ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL), dün (13 Şubat) Super Bowl heyecanı yaşandı. Amerikan Futbolu Konferansı’nda (AFC) mutlu sona ulaşan Cincinnati Bengals ile Ulusal Futbol Konferansı’nda (NFC) şampiyon olan Los Angeles Rams, SoFi Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta kozlarını paylaştı. Los Angeles Rams, saha ve seyirci avantajını çok iyi kullandı. Hücumda Cooper Kupp’ın akıl almaz performansına Odell Beckham Jr.’ın da eşlik etmesi, ev sahibi ekibi karşılaşmada öne taşıdı. Cincinnati Bengals, oyun kurucusu Joe Burrow’un önderliğinde bu bölümde farkın açılmasına engel oldu. Takımlar, devre arasına Los Angeles Rams’in bir sayı üstünlüğü ile gitti. Ancak Aaron Donald tarafından yönetilen Rams savunma hattı, ilk yarıda beklentilerin uzağında kaldı. Cincinnati Bengals’ın oyun kurucusu Joe Burrow, ilk yarıda hücumları istediği gibi yönlendirdi. Bu durum, ikinci yarıda Bengals’ın mutlu sona ulaşacağına dair beklentileri artırdı.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Cincinnati Bengals, Joe Burrow’un pasında top ile buluşan Tee Higgins’in sayısıyla maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Ancak bu dakikadan sonra sahada Los Angeles Rams fırtınası esti. Cooper Kupp ve Matthew Stafford liderliğinde atakları organize eden Rams, Ben Skowronek’in sayısı ile skoru 20-16’ya getirdi ve maçta yeniden üstünlüğü ele aldı. Maçın son bölümüne girildiğinde ev sahibi 23-20’lik üstünlük yakaladı. Öte yandan bu bölümde savunmalar sertlik dozajını artırdı. Maç boyunca savunmada Joe Burrow’un peşini bırakmayan Aaron Donald, son pozisyonda yıldız oyun kurucunun takımını organize etmesine engel oldu. Donald’ın tarihe geçecek savunması, Los Angeles Rams’e Super Bowl’da şampiyonluk getirdi. Bu sonuçla ayrıca, Super Bowl’da iki yıl üst üste kendi sahasında oynayan takım şampiyon oldu.

Aaron Donald’ın Joe Burrow’u son pozisyonda durduğu anlar:

Cincinnati Bengals’ı 23-20’lik skor ile mağlup eden Los Angeles Rams, 1999 sezonundan bu yana ilk Super Bowl şampiyonluğunu kazandı. 

Rams’in başantrenörü Sean McVay 36 yıl ve 20 gün ile NFL tarihinde Super Bowl kazanan en genç başantrenör olarak tarihe geçti.

Los Angeles Rams’in 28 yaşındaki oyuncusu Cooper Kupp maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

ABD’nin NBC televizyon kanalının canlı yayınladığı müsabakanın devre arası şovunda Dr. Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Sean Forbes ve Warren Snipe gibi rap, hip-hop ve soul müziğin önde gelen isimleri sahne aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=gdsUKphmB3Y

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.