Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 25. hafta: Trabzonspor şampiyonluğa koşuyor

Süper Lig’de 25. hafta heyecanı, dün (13 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Trabzonspor, en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor’u Edin Visca’nın attığı goller ile 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Bordo-mavililer, bu galibiyet ile maç eksiği bulunan İttifak Holding Konyaspor ile arasındaki puan farkını 12’ye çıkardı. Günün diğer maçlarında Demir Grup Sivasspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 2-1 mağlup ederken, Fraport TAV Antalyaspor ise VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-0 yendi. Kasımpaşa-Aytemiz Alanyaspor karşılaşması ise 2-2’lik eşitlik ile sona erdi. Süper Lig’de 25. hafta, bugün (14 Şubat) saat 20.00’de oynanacak Adana Demirspor-Beşiktaş ve Atakaş Hatayspor-Göztepe karşılaşmalarının ardından sona erecek. 

Trabzonspor, şampiyonluk yolunda dev bir adım attı

Lider Trabzonspor, Süper Lig’in 25. haftasında en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi çok hızlı başladı. Tribünleri dolduran seyircisinin desteğini arkasına alan Trabzonspor, 13. dakikada öne geçti. Andreas Cornelius’un harika pasına hareketlenen Edin Visca, düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı Ibrahim Sehic’in solundan ağlar ile buluşturdu. Trabzonspor, golden sonra da baskılı oyununa devam etti. 23. dakikada Edin Visca’nın kullandığı köşe vuruşunda kafa topuna yükselen Cornelius, yaptığı vuruşta yan direğe takıldı. Bordo-mavililer, bu pozisyondan sadece altı dakika sonra bir kez daha direği geçemedi. Anastasios Bakasetas’ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruş, üst direğe çarparak auta çıktı. İlk yarı, Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren Trabzonspor, 68. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. İttifak Holding Konyaspor ceza sahası içinde top ile buluşan Anthony Nwakaeme, rakiplerini adeta ipe dizdi ve Edin Visca’ya adeta ”al da at” dercesine bir pas çıkardı. Bosna-Hersekli yıldız ise bu ikramı geri çevirmeyerek meşin yuvarlağı kaleci Sehic’in solundan ağlar ile buluşturdu. Konuk ekip, son 20 dakikalık bölümde Trabzonspor kalesinde daha fazla gözükmeye başladı. Dakikalar 83’ü gösterirken ceza sahası içinde topu göğsüyle kontrol eden Sokol Cikalleshi, top yere inmeden dönerek yaptığı harika vuruş ile aradaki farkı bire indirdi. Ancak yeşil-beyazlılar, kalan sürede beraberlik golünü bulmayı başaramadı.

İttifak Holding Konyaspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor, bu galibiyet ile maç eksiği bulunan rakibi ile arasındaki puan farkını 12’ye çıkardı. 

İttifak Holding Konyaspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig’de rakibi ile karşılaştığı son 12 maçta sadece bir kez kaybetti (6 galibiyet, 5 beraberlik)

Trabzonspor’un maçtaki ikinci golü:

Trabzonspor, en yakın rakibine 12 puan fark attığı liderliğini kolbastı ile kutladı.

Trabzonspor’un İttifak Holding Konyaspor galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 25. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Altay 0-0 Çaykur Rizespor

Medipol Başakşehir 2-0 Gaziantep FK

GZT Giresunspor 1-2 Fenerbahçe

Galatasaray 1-1 Yukatel Kayserispor

Demir Grup Sivasspor 2-1 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Fraport-TAV Antalyaspor 3-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa 2-2 Aytemiz Alanyaspor

Trabzonspor 2-1 İttifak Holding Konyaspor

Süper Lig’de 25. hafta, bugün (14 Şubat) saat 20.00’de oynanacak Adana Demirspor-Beşiktaş ve Atakaş Hatayspor-Göztepe karşılaşmalarının ardından sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.