Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic, BBC’ye konuştu: “Aşı karşıtı değilim ama insanın bedeni hakkında özgür iradesi olduğuna inanıyorum”

Novak Djokovic, Avustralya vizesinin iptal edilmesinin ardından ilk röportajını BBC’ye verdi. Djokovic, aşı karşıtlığıyla özdeşleştirilmemesi gerektiğini ama özgür iradeyi desteklediğini belirtti.

34 yaşındaki Sırp raket, aşı olmadığı için Roland Garros ve Wimbledon’ı kaçırması ihtimaline dair soruya, “Bu ödemeye razı olduğum bir bedel” yanıtını verdi.

Novak Djokovic, aşı olmamasına rağmen koronavirüs olduğu gerekçesiyle tıbbi muafiyetle Avustralya’ya gitmiş ancak tüm dünyanın gündemini meşgul eden bir sürecin ardından, vizesi iptal edilmiş ve 2022 Avustralya Açık’ta mücadele edememişti.

Djokovic aşı olma konusunda, “Aşıya karşı değilim ancak kendi vücudunla ilgili karar verme özgürlüğün olduğuna inanıyorum” görüşünü paylaştı. Önemli turnuvalarda yer almak ve tenis oynamaya devam etmek istediğini söyleyen 20 Grand Slam şampiyonu, sözlerine “Kendi vücudum üzerinde karar merci olmak, tüm kupalardan daha değerli” diyerek devam etti.

Rafael Nadal, 2022 Avustralya Açık’ta şampiyon olarak Novak Djokovic ve Roger Federer’le aralarında bulunan 20 Grand Slam zaferi eşitliğini bozdu ve bu alanda liderliğe oturdu.

Djokovic, her zaman bir sporcu olarak kendine bakma konusunda özenli olduğu, koronavirüse özel olarak beslenme, uyku düzenini güncellediğinin altını çizdi. Buna karşılık ileride aşı olma fikrine tamamen kapalı olmadığını söyleyen Sırp raket, “Kolektif olarak herkes koronavirüs salgınıyla en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyor” dedi.

Kaynak: BBC

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.