Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prens Andrew, kendisini cinsel saldırıyla suçlayan Virginia Giuffre ile uzlaştı: York Dükü, önemli miktarda bağış yapacak

İngiltere kraliyet ailesi üyelerinden York Dükü Andrew, kendisini cinsel saldırıyla suçlayan Virginia Giuffre ile mahkeme dışında anlaşmaya vardı. Prens Andrew, Giuffre’ye mağdur haklarını destekleyen derneği için yüklü bir bağışta bulunacak.

Virginia Giuffre, York Dükü Andrew’a, 17 yaşındayken kendisine üç kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde dava açmıştı. Prens Andrew, bu suçlamaları defalarca reddetmişti.

ABD Bölge Mahkemesi’ne dün (15 Şubat) sunulan bir mektupta, Prens Andrew ve Giufrre’nin mahkeme dışında anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Giuffre’nin avukatı David Boies’in Andrew’un ortakları ile kaleme aldığı mektupta, prensin hiçbir suçu üstlenmeyeceğinin altı bir kez daha çizildi ve Giuffre’ye açıklanmayan bir meblağ ödeyeceği kaydedildi:

“Prens Andrew, Giuffre’ye mağdur haklarını destekleyen derneği için önemli ölçüde bir bağışta bulunacak.”

Buckingham Sarayı ise anlaşma hakkında yorum yapmadı.

Prens Andrew

Mektupta, Andrew’un Giuffre’nin karakterine asla zarar vermek istemediği ve kamusal alanda maruz kaldığı haksız saldırılar karşısında çok acı çektiğini kabul ettiği belirtildi.

Prens Andrew’un avukatları, müvekkillerinin daha önce Giuffre’nin iddialarına yanıt vermek için bir jüri önüne çıkmaya hazır olduğunu ve bu yıl içinde bir duruşma yapılmasının beklendiğini söylemişti.

Andrew ayrıca, seks ticaretinden hüküm giyen Jeffrey Epstein ile birlikteliğinden duyduğu pişmanlığı gösterme sözü de verdi. 18 yaş ve altı kişilere cinsel saldırıda bulunma suçundan yargılanan Epstein, 2019 yılında cezaevinde hayatını kaybetmişti.

Kraliyet ailesindeki unvanlarından feragat etmişti

Kraliçe Elizabeth’in üçüncü çocuğu olan Prens Andrew, ABD’de hakkında dava açılmasının ardından kraliyetteki birçok unvanından feragat etmişti. Şimdi yalnızca Kraliyet Donanması emekli maaşı ve kraliçenin Lancaster Dükalığı geliriyle yaşamını sürdüren Andrew’un, Giuffre ile yaptığı anlaşmayı nasıl finanse edeceği merak konusu.

Ödenecek miktar resmen açıklanmasa da, internet sitelerinde milyonlarca doları bulabileceği yazıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.