Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Liverpool, İtalya deplasmanından istediğini aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, dün (16 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Gecenin öne çıkan maçında Liverpool, Inter’i deplasmanda Roberto Firmino ve Mohamed Salah’ın attığı goller ile 2-0 mağlup etti. Bayern Münih ise Chukwubuike Adamu’nun golü ile yenik duruma düştüğü RB Salzburg maçında beraberliği son dakikada bulduğu gol ile kurtardı. Almanya temsilcisine beraberliği getiren golü, Kingsley Coman kaydetti. 

Liverpool, İtalya deplasmanından iki farklı galibiyet ile döndü

Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu maçında Liverpool’u konuk etti. Giuseppe Meazza Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti. 

Milano’daki karşılaşmaya hızlı başlayan Inter, 4. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında top ile buluşan Lautaro Martinez’in çektiği sert şut, kaleci Alisson Becker’in bakışları arasında dışarı çıktı. Liverpool, dakikalar ilerledikçe oyuna ortak oldu ve 14. dakikada maçtaki ilk net pozisyonunu yakaladı. Andrew Robertson’un ortasında kafa topuna yükselen Sadio Mane’nin vuruşu, kaleci Samir Handanovic’in üstünden auta gitti. Inter, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra inanılmaz bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Ceza sahası içi sol çaprazında top ile buluşan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, sol ayağının üstüyle çektiği sert şutta üst direğe takıldı. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. 

Her iki takım da ikinci yarının ilk bölümünde aradığı gol fırsatlarını bulmakta zorlandı. Giuseppe Meazza Stadyumu’nu dolduran taraftarları yıkan gol ise 75. dakikada geldi. Andrew Robertson’un kullandığı köşe vuruşunda, ön direğe çok iyi hareketlenen Roberto Firmino, yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı filelere yolladı ve Liverpool’u öne geçiren isim oldu. İngiltere temsilcisi, Firmino’nun golünden sekiz dakika sonra aradaki farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Mohamed Salah, düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 2-0’a getirdi. Bu sonuçla birlikte Liverpool, İtalya deplasmanından istediği skorla dönmeyi başardı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Mohamed Salah, Peter Crouch’tan (2010/11, Tottenham formasıyla) sonra bir Şampiyonlar Ligi sezonunda hem Inter hem de Milan’a gol atan ikinci oyuncu oldu. (OPTA)

Mohamed Salah, Liverpool forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son sekiz deplasman maçında da fileleri sarstı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda dün (16 Şubat) oynanan karşılaşmalar:

Inter 0-2 Liverpool

RB Salzburg 1-1 Bayern Münih

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.