Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Geçici WBC Hafif Sıklet’in eski şampiyonu Ryan Garcia, uzun süredir depresyonda olduğunu açıkladı: ”İntihar etmeyi düşündüm”

Geçici WBC Hafif Sıklet’in eski şampiyonu Ryan Garcia, zihinsel sağlık sorunları nedeniyle intiharın eşiğine geldiğini söyledi.  

Ryan Garcia’dan yürek burkan itiraflar

Meksika asıllı Amerikalı boksör Ryan Garcia, boks dünyasında ”Altın Çocuk” lakabı ile tanınıyor. Ringde çıktığı 21 maçın hepsini kazanan Garcia, geçici WBC Hafif Sıklet Şampiyonu unvanını eline geçirmişti. Ancak 23 yaşındaki boksör, unvanını korumak için Javier Fortuna ile karşılaşacağı 9 Temmuz 2021’deki maçtan sağlık sorunlarını gerekçe göstererek çekilmişti. Geleceğin en büyük yeteneklerinden biri olarak görülen Ryan Garcia’nın kendisini ringlerden koparan sağlık sorunlarının sebepleri ise gün yüzüne çıktı. 

Inside Boxing Live’da Dan Canobbio’ya konuşan Ryan Garcia, uzun süredir depresyonda olduğunu açıkladı. Zihinsel sağlık sorunları çektiğini söyleyen Garcia, bu sebeplerden ötürü alkol kullanmaya başladığını belirtti. Şampiyon boksör, ”O kadar depresiftim ki kötü alışkanlıklar edindim. Alkolden nefret etmeme rağmen içmeye başladım. Sürekli sarhoş oluyordum. Bir noktada kendimi öldürmek istedim” dedi. Uzun süre kendi başına iyileşeceğinden emin olduğunu ama bir müddet sonra sağlığına zarar veren bu savaşı tek başına kazanamayacağını anladığını belirten Garcia, ”Spor salonuna gittiğimde herkesin önünde sebepsiz yere ağladım ve spor salonundan kaçtım. İşte o an Javier Fortuna’ya karşı çıkmam gereken unvan koruma maçından çekilmeye karar verdim. Canelo Alvarez başta olmak üzere herkes oradaydı… Sadece antrenman yapmaya çalışıyordum ama kendimi tutamayıp ağlamaya başladım. ‘Gitmeliyim çocuklar” dedim ve spor salonundan çıktım” diye konuştu.

Yaşadığı depresyonun ardından profesyonel destek almaya başladığını belirten 23 yaşındaki boksör, ”Terapi bana çok yardımcı oldu ve bir sonra bu durumu kabullendim. Akıntıya karşı savaşmayı bıraktım. Mental sıkıntılarımın üstüne giderek toparlanmaya başladım. Bu benim için oldukça iyi bir gelişme” dedi. 

Zihinsel sağlık sorunlarını hâlâ atlatamayan Ryan Garcia, 9 Nisan’daki Emmanuel Tagoe maçı ile ringlere dönebilmeyi umuyor. 

Ryan Garcia’nın Luke Campbell’ı nakavt edip Geçici WBC Hafif Sıklet şampiyonu olduğu anlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.