Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrailli çiftçi dünyanın en ağır çileğini yetiştirdi

İsrailli çiftçi Çahi Ariel, 289 gram ağırlığında bir çilek yetiştirerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu ağırlık, söz konusu çilek türünün ortalama ağırlığından beş kat fazla.  

İsrailli çiftçi 289 gram ağırlığında bir çilek yetiştirerek Guiness Rekorlar Kitabı’nda yerini aldı. 

İsrail’de çilek genlerinin geliştirildiği Volcani Enstitüsü’nden araştırmacı Nir Dai, 289 gram ağırlığındaki bölgeye ait İlan türü çileğin ortalamadan beş kat daha ağır olduğunu belirtti.  

Guiness başvurusunda, çileğin 18 cm uzunluğa ve 34 cm çapa sahip olduğu bilgisi de yer aldı.  

Çahi Ariel, geçtiğimiz yıl aile çiftliğinde meyvelerinin ne kadar büyüdüğünü gördüğünde Guiness ödülünü kazanmayı umduğunu söyledi. Ariel, kanıt teşkil etmesi için çileği uzun süre dondurucuda sakladı. 

Dizüstü bilgisayarından sertifikasını gururla gösteren Ariel, ödülü kazandığını öğrendiği an için şu ifadelerde bulundu: 

“Duyduğumuzda harika hissettik. Arabanın içinde zıpladım, kahkaha attım ve şarkılar söyledim. Bunu uzun süredir bekliyorduk.” 

Rekorlar kitabının internet sitesinde yer alan bilgiye göre 2021 başındaki olağandışı soğuk kış, çileğin çürüme sürecini yavaşlattı ve daha uzun süre büyümesine imkan sağladı. 

Önceki rekor, 2015 yılında hasat sırasında 250 gram ağırlığında bir çilek keşfeden Japon bir çiftçiye aitti. 

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.