Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya uzmanı Dr. Habibe Özdal, Ukrayna krizindeki son gelişmeleri değerlendirdi: “Çatışmaların üzerine benzin dökülürse savaşın başlama ihtimali yüksek”

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi konuşmaya devam ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Batılı ülkeler, Rusya’nın Ukrayna’yı “her an” işgal edebileceğini söylüyor ve istihbarat planlarını paylaşıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise ABD’nin bu paylaşımlarını sosyal medyadan ti’ye alıyor. Sosyal medyaya da baktığımızda büyük bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız. Peki sınırda son durum ne? Donbas’taki durum ne kadar tehlikeli? Diplomasi masasında neden Ukrayna yok? Türkiye’nin arabuluculuğu rafa mı kalktı? Kriz çatışmaya evrilir mi? İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Habibe Özdal ile bu sorulara yanıt aradık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.