Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Samuel Eto’o’nun babalık davası sonuçlandı

İspanya’nın Madrid Mahkemesi, 22 yaşındaki Erika Do Rosario Nieves’in biyolojik babasının Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto’o olduğuna hükmetti.

Samuel Eto’o’nun 22 yaşındaki Nieves’in babası olduğu ortaya çıktı

Erika Do Rosario Nieves ve anne Adileusa

Futbolculuk kariyerinde Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi büyük kulüpler bulunan, şimdilerde ise Kamerun Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Samuel Eto’o’nun 2018’den bu yana süren babalık davası sonuçlandı. Madrid’deki 83 numaralı mahkeme, Eto’o’yu 22 yaşındaki İspanya vatandaşı Erika Do Rosario Nieves’in resmi babası olarak ilan etti. Mahkeme, Eto’o’nun genç kadına ayda toplam bin 400 euro tutarında tazminat ödemesine de hükmetti.

Aleyhine sunulan delillere katılmadığını belirterek Nieves’in babası olduğunu reddeden eski yıldız futbolcu ise Madrid’deki duruşmaların hiçbirine katılmadı ve karar sırasında da mahkemede hazır bulunmadı.  

Erika Do Rosario Nieves’in annesi Adileusa’nın, Samuel Eto’o ile 1997 yılında Madrid’deki bir gece kulübünde tanıştığı belirtiliyor. Eto’o, bu dönemde Real Madrid’den kiralandığı Leganes’te forma giymekteydi. İspanyol haber ajansı EFE‘nin aktardığına göre gelişen ilişki sonucunda, Adileusa, Şubat 1998’de hamile kaldığını öğrendi. Adileusa, davadaki ifadesinde, Eto’o’nun çocuğun doğmasını istemediğini fakat dünyaya gelmesi durumunda sorumluluk üstleneceğini söylediğini anlattı. Ancak anne, hamilelik sırasında iletişim kurmaya çalıştığı Eto’o’nun telefonlarına veya e-postalarına cevap vermediğini söyledi. Eto’o’nun, 1999’da Madrid’deki Alarcon Vakfı Hastanesi’nde Erika’yı doğuran anne Adileusa ile tüm iletişimini kestiği iddia edildi.

Tüm zamanların en büyük Afrikalı futbolcularından biri olarak kabul edilen Samuel Eto’o’nun kariyerinde iki UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor. Avrupa futbolunun en büyük kulüplerinde top koşturan Eto’o, kariyerinin son döneminde ülkemizde Fraport TAV Antalyaspor ve İttifak Holding Konyaspor formalarını da terletmişti.

Kaynak: EFE

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.