Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 26. hafta heyecanı başlıyor: Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında – Galatasaray’ın rakibi Göztepe

Süper Lig’de 26. hafta, bugün (18 Şubat) saat 20.00’de oynanacak İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir karşılaşmaları ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Beşiktaş, Altay’ı konuk edecek

Beşiktaş, yarın (19 Şubat) Altay’ı konuk edecek. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadelede Volkan Bayarslan düdük çalacak.

Önder Karaveli yönetimindeki Beşiktaş, son dokuz haftada 17 puan topladı.  Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 25 karşılaşmada ise topladığı 38 puan ile lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde sekizinci sırada yer alıyor.

Son iki haftada dört puan kaybeden Beşiktaş, Altay’ı mağlup ederek çıkışa geçmek istiyor. Ligde oynadığı son altı maçı da kaybetmeyen siyah-beyazlılar, rakibini konuk ettiği son 17 lig maçının 14’ünü kazanmayı başardı. Beşiktaş, bu sezon evinde oynadığı 12 lig maçında ise sekiz galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Ligde çıktığı son üç maçta da sahadan beraberlik ile ayrılan siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 24 maçın yedisini kaybederek kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Serkan Özbalta’nın Altay’ı son iki haftada dört puan topladı ve az da olsa nefes aldı. İzmir temsilcisi, 25 haftası tamamlanan ligde topladığı 22 puan ile 19. sırada yer alıyor. Öte yandan OPTA verilerine göre Altay, bu sezon Süper Lig’de rakiplerine en fazla net gol şansı veren (70) ve kalesinde en yüksek gol beklentisi (49.01 xGA) gören takım konumunda. 

Lider Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak

Trabzonspor, 20 Şubat Pazar günü Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk olacak. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 25 karşılaşmada topladığı 60 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 44 gol atarken kalesinde ise yalnızca 18 gol gördü.

Galatasaray, Kasımpaşa ve İttifak Holding Konyaspor engellerini kayıpsız geçen Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor deplasmanından da üç puan ile dönerek şampiyonluk yürüyüşüne devam etmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 28 deplasman maçında sadece bir kez sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Ancak Trabzonspor’un Aytemiz Alanyaspor’a karşı şansı tutmuyor. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son yedi lig maçında bir galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. OPTA verilerine göre Trabzonspor’un Süper Lig tarihinde en düşük galibiyet yüzdesi (yüzde 18) ve puan ortalamasında (0,9) kaldığı rakibi Aytemiz Alanyaspor. Abdullah Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son üç karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam dokuz puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Aytemiz Alanyaspor, ligde çıktığı 25 karşılaşmada 11 galibiyet, yedi beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı. Francesco Farioli’nin öğrencileri, topladıkları 40 puan ile beşinci sırada yer alıyor. İtalyan teknik direktör, Trabzonspor karşısında Wilson Eduardo’ya güveniyor. Angolalı futbolcu, bu sezon çıktığı 15 karşılaşmada sekiz gol ve beş asistlik performans ortaya koydu. 

Fenerbahçe’nin rakibi Atakaş Hatayspor

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı sekiz maçta sadece 12 puan toplayabildi. İsmail Kartal yönetiminde son maçını kazanan sarı-lacivertliler, ligde topladığı 40 puan ile altıncı sırada yer alıyor. Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçında Slavia Prag’a 3-2 mağlup olarak tur şansını zora soktu.

Sarı-lacivertliler, Atakaş Hatayspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Fenerbahçe, rakibi ile oynadığı üç lig maçının ikisini kazanma başarısı gösterdi. Ancak İsmail Kartal’ın öğrencileri, iç sahada oynanan son üç lig maçının ikisinde sahadan boynu bükük ayrılmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor maçında İrfan Can Kahveci ve Luiz Gustavo gibi önemli isimlerinden sakatlıkları nedeniyle yararlanamayacak. 

Ömer Erdoğan yönetimindeki Atakaş Hatayspor, Fenerbahçe’yi mağlup ederek ilk dört yarışında iddialı konuma gelmek istiyor. Akdeniz temsilcisi, 25 haftası tamamlanan ligde topladığı 39 puan ile Fenerbahçe’nin hemen arkasında yedinci sırada yer alıyor. Tarihinde henüz Fenerbahçe’yi mağlup etme başarısı gösteremeyen bordo-beyazlılar, ligde oynadığı son üç deplasman maçından da puan çıkaramadı. 

Domenec Torrent, Galatasaray kariyerindeki ilk üç puanını arıyor

Galatasaray, 21 Şubat Pazartesi günü Göztepe deplasmanına çıkacak. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Arda Kardeşler yönetecek. 

Yaşadığı puan kayıpları ile tarihinin en kötü günlerinden geçen Galatasaray’da, Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent getirildi. Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı beş karşılaşmada sadece iki puan toplayabildi. Sarı-kırmızılılar, 25 haftası tamamlanan ligde topladığı 29 puan ile 13. sırada bulunuyor.  

Küme düşme hattıyla arasında sadece üç puan kalan Galatasaray’ın artık puan kaybına tahammülü yok. Torrent yönetiminde ilk galibiyetini arayan sarı-kırmızılılar, bu hafta renkdaşı Göztepe ile kozlarını paylaşacak. İzmir temsilcisini yenerek küme düşme hattından uzaklaşmayı amaçlayan Galatasaray, rakibi ile oynadığı son 17 lig maçının 15’ini kazandı. Ancak sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda oynadığı son yedi lig maçında da üç puan ile sahadan ayrılmayı başaramadı. Galatasaray, OPTA verilerine göre, bu sezon skor avantajını yakaladığı lig maçlarında en fazla puan kaybeden (21) takım olarak da öne çıkıyor. Torrent’in bu maçtaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, Galatasaray’ın ligde attığı son 15 golün sekizine doğrudan katkıda bulundu. 

Küme düşme hattının hemen üstünde yer alan Göztepe, ligde oynadığı 25 karşılaşmada yedi galibiyet, altı beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Nestor El Maestro yönetiminde oynadığı güzel futbolun bir türlü karşılığını almayı başaramayan İzmir temsilcisi, evinde oynadığı son yedi lig maçında iki yenilgi aldı. Göztepe’nin Galatasaray maçında hücumdaki en büyük silahı, takım kaptanı Halil Akbunar olacak. Milli futbolcu, son üç maçta iki kez fileleri sarstı. 

Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

18 Şubat Cuma

Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir

İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa

19 Şubat Cumartesi

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor-GZT Giresunspor

Beşiktaş-Altay

20 Şubat Pazar

Gaziantep FK-Adana Demirspor

Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Demir Grup Sivasspor

Fenerbahçe-Atakaş Hatayspor

21 Şubat Pazartesi

Göztepe-Galatasaray

Süper Lig’de 26. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.