Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu: “Elektrik zammı geri alınmazsa kapanmalarla zor süreçler yaşanabilir”

Elektriğe yapılan yüzde 125’ten fazla zamma tepkiler sürüyor. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, şehirde esnafın 80-100 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çekerek, zammın geri alınmaması durumunda işyerlerinin kapanacağını ve devletin zor süreçlerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

24 bin lira kirası olan işyerine 72 bin liralık elektrik faturası

Geçen yıl bine yakın esnafın kepenk kapattığını ve bunun yüzde 60’ının hizmet sektöründe olduğunu belirten DESOB Başkanı Ebedinoğlu, “Bu zamlarla birlikte kirası 24 bin olan bir işyerine 72 bin lira elektrik parası gelmiş. Bunu nasıl izah edecekler? Elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesi gerekir. Sayaçlar ile ilgili ciddi iddialar var, bununla ilgili araştırma başlattık. Biz de zamların geri alınması için EPDK’ya dava açtık” dedi.

“Esnaf perişan durumda”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısının ardından esnaf için elektrik fiyatlarında düzenleme yapılacağını söylediğini hatırlatan Ebedinoğlu, “Biz mevcut faturalardan düşük indirim istemiyoruz. Biz eski faturalara yapılacaksa düşük bir zam yapılmasını istiyoruz. Yüzde 200’ü aşan zammın neyini indirseniz bir işe yaramayacak. Esnaf perişan durumda, devletin esnafa sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.