Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3 Dakikada Haftanın Gündemi (3): Tarkan’ın “Geççek” şarkısı, Migros işçilerinin eylemleri, HDP’siz “büyük resim”

(14 Şubat – 20 Şubat)
Editörler: Gamze Elvan & İnan Ketenciler
Prodüksiyon: Özgün Özgül, Pirsu Can Ergen & Meryem Melek Köse

Türkiye’de gündem sürekli değişiyor. Hızla değişen ülke gündemini takip etmek de hepimiz için hayli zorlaşıyor. Haftanın öne çıkanlarını sizler için derledik.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokuz yıl aradan sonra ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti. İki ülke arasında 13 anlaşma imzalandı. Erdoğan, BAE’deki iş insanlarına Türkiye’de yatırım yapma çağrısında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, Türkiye’yi dilenci konumuna getirdiğini söyledi.

İşçilerin zam eylemleri devam ediyor. Migros’un İstanbul-Esenyurt’taki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatınca işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul-Beykoz’da bulunan evinin önünde eylemdeydi. Eyleme müdahale eden polis, yaklaşık 100 işçiyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı. DGD-SEN Genel Başkanı Başkanı Neslihan Acar, sendika yöneticileri ve işçiler gece saatlerinde serbest bırakıldı. Ancak gözaltına alınan bir işçinin fotoğrafı akıllara kazındı

Kadınları ve çocukları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldıktan sonra 16 yaşındaki bir kız çocuğu daha öldürüldü.  21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından öldürülen S.Ş.’nin cenazesi Giresun Yalı Mahallesi Camii’nden kaldırıldı. Medyascope da S.Ş.’nin öldürülmesinin ardından Giresun’a gitti

“Büyük resim” nihayet geçen hafta cumartesi günü (12 Şubat) verildi ancak o resimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yoktu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin o fotoğrafta yer almamasını Kürtler’e sorduk.

Türkiye megastar Tarkan’ın “Geççek” şarkısını konuşuyor. Tarkan uzun bir aradan sonra yeni teklisi “Geççek”i perşembe akşamı (17 Şubat) yayınladı. Sözleriyle gündeme oturan şarkının politik mesaj içerdiğini düşünenlerin yanı sıra, koronavirüs salgınını anlattığını söyleyenler de var. Sosyal medya kullanıcıları “yeni milli marşımız”, “yeni seçim şarkısı” gibi yorumlarda bulunurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  “Çoğu gitti #AzKaldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.