Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (34): İranlı mülteci Esmaeil Fattahi ve Av. Buse Bergamalı ile İranlı mültecilere sınır dışı kararı

Yollarda’nın 34. bölümünde Begüm Başdaş, İranlı mülteci Esmaeil Fattahi ve Denizli Barosu Göç ve İltica Komisyonu üyesi Avukat Buse Bergamalı ile Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları gerekçesi ile Nisan 2021’de gözaltına alınan ve haklarında sınır dışı kararı verilen dört İranlı mültecinin (Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve aslında o gün eylemde olmayan Mohammad Pourakbari Kermani) haklarının korunması ve geri gönderilmemeleri için yürütülen hukuki mücadeleyi konuştu. Avukat Buse Bergamalı, “Sınır dışı kararına karşı kamuoyu desteği çok önemli” dedi. Esmaeil Fattahi ise sınır dışı edilmeleri durumunda yaşayabileceklerini şöyle anlattı: “Sınır dışı edilirsek İran’da can güvenliğimiz olmayacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.