Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor – Tülin Çetin, Faruk Şahin tarafından öldürüldü: “Kadınlar güvende değil, 6284 sayılı kanun etkin uygulansın”

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, birlikte olduğu erkek Faruk Şahin tarafından silahla vurulan Tülin Çetin hayatını kaybetti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Temsilcisi Nurşen İnal ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının ardından kadın cinayetlerinde görülen artışı konuştuk.

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, Faruk Şahin isimli erkek, Tülin Çetin’e silahla ateş etti.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Tülin Çetin’i hastaneye kaldırdı. Ambulans ile Akçakoca Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülen Tülin Çetin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine gelen polis ekipleri ise Faruk Şahin’i gözaltına aldı.

Kadınlar güvende değil

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının ardından kadın cinayetlerinde görülen artışı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Temsilcisi Nurşen İnal ile konuştuk.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının kendilerini güvende hissetmeyen kadınların hayatlarını daha da tehlikeye attığını belirten İnal, bu durumun erkek failleri suç işleme adına cesaretlendirdiğini söyledi.

Kadınların en çok ateşli silahlar ile öldürüldüğünü belirten İnal, bireysel silahlanmanın engellenmesi durumunda kadın cinayetlerinin bir kısmının önlenebileceğini vurguladı.

6284 sayılı kanun etkin uygulanmıyor

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldıktan sonra 6284 sayılı kanunun kadınları korumak adına daha da önemli bir rol oynaması gerektiğini fakat kanunun etkin uygulanmadığını dile getiren Nurşen İnal, “Geçen yıl 30 kadın koruma altındayken şiddete uğradı çünkü 6284 sayılı kanun etkin uygulanmadı. Geniş kapsamlı bir şekilde uygulanması gerekirken bu kanunu uygulamayan kolluk kuvvetlerine de herhangi bir yaptırımda bulunulmuyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.