Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 26. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş, Altay’ı tek gol ile geçti

Süper Lig’de 26. hafta heyecanı, dün (19 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Altay’ı Domagoj Vida’nın attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetin ardından puanını 41’e yükseltirken, küme düşme hattında yer alan İzmir temsilcisi ise 22 puanda kaldı. 

Günün diğer maçlarında Yukatel Kayserispor, sahasında GZT Giresunspor’u 2-1 mağlup ederken, Fraport TAV Antalyaspor ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 2-1 yendi.

Domagoj Vida, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı

Beşiktaş, Süper Lig’in 26. haftasında Altay ile kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı mücadeleye İstanbul’un siyah-beyazlıları hızlı başladı. Maçın ilk tehlikeli pozisyonunu yakalayan Beşiktaş, ceza sahası içinde top ile buluşan Necip Uysal’ın sert şutunda kaleci Mateusz Lis engelini aşamadı. Beşiktaş, 30. dakikada ise Alex Teixeira ile gole çok yaklaştı. Kenan Karaman’ın pasında ceza sahasına sokulan Brezilyalı yıldız, Lis ile karşı karşıya kaldı fakat meşin yuvarlağı ağlara yollamayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Seyircisinin desteğini arkasına alan Beşiktaş, 58. dakikada Domagoj Vida ile pozisyona girdi. Rachid Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda altıpastan kafa vuruşunu yapan Vida, meşin yuvarlağı üstten dışarı yolladı. Ancak Hırvat stoper, sadece altı dakika sonra kendisini affettirdi. Köşe vuruşundan gelen topta bu sefer hata yapmayan Vida, meşin yuvarlağı ağlar ile buluşturdu ve takımını öne geçirdi. Golün ardından moral bulan ev sahibi, 71. dakikada Kenan Karaman ve Alex Teixeira ile üst üste iki kez direğe takıldı. Son dakikalara yenik durumda giren Altay, tüm riskleri alarak Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı. İzmir temsilcisi, maçtaki en net gol pozisyonuna ise 90+3. dakikada girdi. Sol çaprazdan çalımlar ile ceza sahasına sokulan Leandro Kappel’in çektiği sert şut, Domagoj Vida’ya çarpıp yön değiştirdi ve kaleci Ersin Destanoğlu’nun bakışları arasında direkten oyun alanına geri döndü. Müsabaka, Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Siyah-beyazlılar, Altay galibiyetin ardından puanını 41’e yükseltirken, küme düşme hattında yer alan İzmir temsilcisi ise 22 puanda kaldı. 

Altay’ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş, rakibini ağırladığı son 18 Süper Lig maçının 15’ini kazandı. (2B 1M)

Süper Lig’in 26. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Çaykur Rizespor 0-2 Medipol Başakşehir

İttifak Holding Konyaspor 4-4 Kasımpaşa

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-2 Fraport-TAV Antalyaspor

Yukatel Kayserispor 2-1 GZT Giresunspor

Beşiktaş 1-0 Altay

Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

20 Şubat Pazar

Gaziantep FK-Adana Demirspor

Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Demir Grup Sivasspor

Fenerbahçe-Atakaş Hatayspor

21 Şubat Pazartesi

Göztepe-Galatasaray

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.