Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 12 yıl önce kaybolan köpek sahibine kavuştu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde 12 yıl önce kaybolan Zoey isimli köpek sahibine kavuştu. Zoey, yaklaşık bir yaşındayken 2010 yılında kaybolmuştu.

Kaliforniya eyaletinin Stockton kentindeki kırsal bir alanda araçtan atıldıktan sonra kaybolan Zoey, 2010’da kaybolduğu yerin 100 kilometre uzağında bulundu. Köpeği bulanlar, durumu polise bildirdi. Bir hayvan hizmetleri memuru, mikroçipini okutmasının ardından köpeğin 2010’dan bu yana kayıp olduğunu fark etti.

Zoey’in sahibi Michelle, 12 yıl önce kaybolan köpeğine kavuşmasının ardından “Böyle bir şeyin olmasını beklemiyordum. Çok heyecanlıyım” dedi.

San Joaquin Şerifi’nin ofisinden paylaşılan açıklamaya göre mikroçip şirketi, Zoey’in 2015 yılında hayatını kaybettiğini kayıt altına almıştı. Zoey’in çipini okutan memur Brandon Levin, çip firmasından sahibinin bilgilerini aldı. Hemen köpeğin sahibini arayan Levin, “Michelle olayı öğrendiğinde şoka girdi” diye konuştu.

Michelle, Zoey’i altı aylıkken aldıklarını ve altı ay boyunca kendisiyle beraber yaşadığını söyledi ve “Onu geri getireceğim ve sağlığına kavuşacağı için çok heyecanlıyım” dedi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.