Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (28): 2022 All Star özel – Alperen Şengün, Karl-Anthony Towns, Stephen Curry ve öne çıkan anlar

NBA’de 2021-22 sezonunun 19. haftası, 2022 All Star hafta sonunun geride kalmasıyla başladı. 28. NBA panoramada, üç günlük organizasyonun her gününde öne çıkan detayları Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

1) Clorox Yükselen Yıldızlar

All Star hafta sonunun ilk günü (18 Şubat), Clorox Yükselen Yıldızlar maçına sahne oldu. Yeni formatında 12 çaylak, 12 ikinci yılını geçiren oyuncu ve dört G League’den katılımcının yer aldığı 28 basketbolcu, yedişer kişiden dört takım olarak mücadele etti.

Alperen Şengün, Cade Cunningham, Evan Mobley, Franz Wagner, Jay’Sean Tate, Isaac Okoro ve Dyson Daniels’tan oluşan Rick Barry yönetimindeki “Team Barry”, maçları şampiyon olarak tamamladı. Alperen turnuvayı 7 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 blokla tamamladı.

Alperen Şengün’ün All Star’da anons edilişi:

Alperen’in performansı:

18 sayı, 7 ribaund, 9 asist, 2 top çalma, 2 blokla oynayan 2021 NBA Draftı bir numarası Cade Cunningham, Clorox Yükselen Yıldızlar organizasyonunun En Değerli Oyuncu’su (MVP) seçildi.

Yine Clorox sponsorluğunda gerçekleşen yeni format “Clutch Challange” sönük kalan bir etkinlik oldu. Oyuncuların ikili takımlar halinde, NBA Playoff tarihinde atılmış bazı şutları (o sekansı tamamen taklit etmeden) tekrarladığı yarışmayı Tyrese Haliburton ve Desmond Bane kazandı.

Öte yandan Ruffles Ünlüler Maçı’nda son yüksek atlama Olimpiyat şampiyonu İtalyan Gianmarco Tamberi ve Amerikan futbolcu Myles Garrett, vurdukları smaçlarla geceye renk kattılar.

Tamberi’nin hayret verici takip smacı ve Garrett’ın atletizmi:

2) Şutör guard Karl-Anthony Towns

All Star hafta sonunun ikinci gününde (19 Şubat), üç farklı yetenek yarışmasını izledik. İlk olarak yeni formatında bireysel değil, takım olarak mücadele edilen Taco Bell Yetenek Yarışması’nı, ev sahibi “Cavaliers Takımı” kazandı. 

Rocket Mortgage Fieldhouse’ta sezon boyu süregelen harika performansını devam ettiren Darius Garland – Evan Mobley – Jarrett Allen üçlüsü, “Çaylaklar Takımı” (Cade Cunningham, Josh Giddey, Scottie Barners) ve “Antetokounmpo’lar Takımı”nı (Giannis, Thanasis, Alex Antetokounmpo) geride bıraktı.

Takımların şuttan pasa farklı alanlarda süreyle de yarışarak yeteneklerini gösterdiği organizasyonda, Darius Garland ve Evan Mobley öne çıktı.

Cleveland’ın çocuğu Garland bu parkelerde kaçırmıyor:

Ardından MTN DEW Üçlük Yarışmasını, güçlü rakipleri arasındaki tek uzun olan Karl-Anthony Towns kazandı. Final turunda etkileyici performansıyla 29 puana ulaşan ve Luke Kennard ile Trae Young’ı (26’şar) geride bırakan Towns, Devin Booker’ın (2018) 28 puanlık rekorunu da kırmış oldu.

2012’de yarışmayı kazanan Kevin Love’ın ardından bu başarıyı gösteren ilk uzun olan KAT, Dirk Nowitzki’nin ardından Üçlük Yarışması tarihinde şampiyon olan en uzun ikinci oyuncu oldu. Ayrıca normalde yarışmalarda aksesuar takılmasına izin verilmiyor ancak NBA’in izniyle Karl-Anthony Towns, yarışmada boynunda 2020’de koronavirüs sebebiyle kaybettiği annesinin kolyesiyle şutlarını kullandı.

Towns’ın otomatiğe bağladığı anlar:

Şimdiden tarihteki en kötü yarışmalardan biri olarak görülen AT&T Smaç Yarışması’nı, bu yarışmada ikinci kez boy gösteren New York Knicks’li Obi Toppin kazandı. Toppin finalde Juan Toscano-Anderson’ı (Golden State Warriors) geçerken kısa oyuncular Jalen Green ve Cole Anthony finale kalamadı.

Obi Toppin’e şampiyonluğu getiren performansı:

Cole Anthony’nin Timberland botla smaç vurduğu sekans, sönük organizasyonun akılda kalan anlarından biri oldu.

Babası Greg Anthony’nin forması ve botlarla Cole Anthony:

Jalen Green’den bacak arası ve 360:

3) Stephen Curry’nin üçlük yağmuru

NBA tarihindeki 71. All Star organizasyonunda, 75. yıla özel olarak listede yer alan basketbolcular onurlandırıldı. Guard, forvet ve pivotların ayrı anons edildiği seremonide Michael Jordan’dan Giannis Antetokounmpo’ya basketbol efsaneleri alkışlandı.

“Keçi” kucaklaşması:

2022 All Star hafta sonunu kapatacak All Star maçında Stephen Curry, tarihe not düşen bir performans sergiledi. Team LeBron, Team Durant’i 163-160 geçerken Curry, 16 üçlükle bu alanda rekor kırdı ve 50 sayılık performansıyla MVP ödülünün sahibi oldu.

Ja Morant beklenen estetik smacı vurdu:

Zach LaVine smaç yarışmasına nazire yapıyor:

LaMelo Ball – Dejounte Murray ikilisinden etkileyici alley-oop:

Çok sıcak karşılandığı evi Cleveland’ta maçı sonlandıran isabeti bulan LeBron James, kaptanlı formata geçildiğinden beri beş maçtır kazanıyor. Ayrıca Nick DePaula’ya göre Curry, Cleveland Metro School District’e, All Star maçında atacağı her sayı için 1.000, her üçlük için üç bin, MVP ödülü için 10 bin dolar bağış yapacak.

Nick DePaula’nın haberi:

Karşınızda Stephen “Şef” Curry:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.