Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “‘Gitmezler’ demek yanlış, milletin iradesiyle tıpış tıpış göndereceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında konuştu. İktidarı hayat pahalılığı üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, altı partinin 28 Şubat’taki ortak açıklamasına da değindi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Tıpış tıpış göndereceğiz”

Hükümetin seçimlerle değişeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “‘Gitmezler’ lafını kullanmak kadar yanlış bir şey yok. Onları milletin iradesiyle tıpış tıpış göndereceğiz. Kim gitmezler diyor?” dedi.

Rusya-Ukrayna krizi

Ukrayna ve Rusya arasında her geçen gün yükselen gerilimi ve savaş ihtimalini de değerlendiren CHP lideri, “Bölgemizde savaş istemiyoruz. Tarafları sağduyuya davet etmek bütün dünyanın ortak talebidir” derken savaş çıkması halinde Türkiye’nin büyük zarar göreceğini ve bu ortamda Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmaması gerektiğini söyledi.

Sedef Kabaş, Demirtaş ve Kavala vurgusu

32 gündür tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş’a destek veren Kılıçdaroğlu, “Sedef Kabaş eleştiri hakkını kullansa da içeride tutuluyor. Askeri öğrenciler, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala da aynı şekilde. Devleti öç alma duygusuyla yönetirseniz bütün taşlar yerinden oynar” diye konuştu.

“MHP’nin görevi saray talimatıyla 19 Mayıs hareketleri yapmak”

Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında MHP’yi de eleştirdi. MHP’nin toplumun sorunlarını gündeme taşımadığını aktaran Kılıçdaroğlu, “MHP’nin esnafın ya da işsizlerin derdini dile getirdiğini hiç duydunuz mu? Onların tek görevi saraydan aldığı talimatlarla 19 Mayıs hareketleri yapmak, el kaldırıp indirmek” dedi.

“Her birimizin ortak hedefi yaşanabilir Türkiye”

Altı parti liderinin 28 Şubat Pazartesi günü Ankara’daki Bilkent Otel’de yapacakları ortak açıklamaya da değinen Kılıçdaroğlu, “28 Şubat’ta güçlendirilmiş parlamenter sistem ile neyi amaçladığımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bütün çalışmalar yapıldı. Barolar, STK’lar davet edildi. Güçlendirilmiş parlamenter sistem devletin yönetiminde adaleti hedefliyor. Altı parti olarak her birimizin ortak hedefi yaşanabilir Türkiye” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.