Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan: “HDP ittifaklarıyla siyaseti belirlemeye devam edecektir, inanın ki bu günler geççek”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Toplumsal muhalefetin bileşenlerini işaret ederek demokrasi ittifakını büyütme vurgusu yapan Buldan, HDP Türkiye’yi içine sürüklendiği çöküşten kurtaracak en güçlü demokratik alternatiftir. Partimiz demokrasi ittifakını büyütmek için toplumsal muhalefetle bir araya gelmekte ve ittifakı büyütme yollarını aramaktadır” dedi. Tarkan’ın son günlerde çok konuşulan ve tartışılan şarkısına atıfta bulunan Buldan, “İnanın ki bu günler geççek” diye konuştu.

Kongreler sürecini başlattıklarını dile getiren Buldan, “Demokrasi ve halk şölenine dönüşen kongrelerimiz de göstermektedir ki, HDP Türkiye’nin dört bir yanında büyüyen umuttur. HDP Türkiye’yi içine sürüklendiği çöküşten kurtaracak en güçlü demokratik alternatiftir” dedi. HDP’nin toplumsal sorunları sahiplendiğini dile getiren Buldan, ittifak vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Kendisi de bir ittifak partisi olan partimiz, demokrasi ittifakını büyütmek için toplumsal muhalefetle bir araya gelmekte ve ittifakı büyütme yollarını aramaktadır. Demokrasi ittifakı, mücadele ittifakı karanlıktan aydınlığa giden yolun birleşmesidir. Yeni bir yaşam kurmak isteyenlerin ittifakıdır ve bu ittifakın en güçlü sahibi elbette ki halkımızdır, halklarımızdır. HDP ittifaklarıyla yükselmeye büyümeye ve siyaseti belirlemeye devam edecektir. İnanın ki bu günler geççek.”

“Siyasi soykırımlar AKP’nin seçim çalışmasıdır”

HDP’nin il ve ilçe binaları ile partililere yönelik saldırıların hiç kesilmediğini dile getiren Buldan, şöyle konuştu:

“Bu saldırılar özellikle 2015’ten bu yana belli odaklar tarafından yürürlüğe konulan planlı saldırıların parçasıdır. İktidarın bir seçim çalışmasıdır. İktidarın talimatı ile hukuku çiğneyerek o baskınları düzenleyenler, iktidarın siyasi militanlarıdır ve AKP adına seçim çalışması yürütenlerdir. Her gün yapılan siyasi soykırım operasyonlarınıza asla boyun eğmeyeceğiz.” 

Mafya, tetikçi ve kadın katillerine baskın ve operasyonların yapılmadığına dikkat çeken Buldan, “Suç örgütlerine dokunulmazken, sürekli HDP’yi hedef alanlar, aynı suçlular ittifakının bir ortağıdır. Siyasi hikayeleri kalmayınca HDP’ye saldırarak bir hikaye oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

“İktidarın demokratik siyaset zeminini hedefleyen girişimlerine asla prim vermeyeceğiz”

Siyasi iktidarın HDP’ye yönelik politikalarının toplumsal muhalefete karşı yürütülen politikalar olduğunu söyleyen Buldan, şöyle devam etti:

“Bu kumpasların tek derdi HDP değildir, ortak gelecek inancını hedeflemiş durumdalar. Demokratik siyaset zeminini de hedefleyen iktidarın bu girişimlerine asla prim vermeyeceğiz ve mücadelemizi bu yönlü sürdürmeye devam edeceğiz. Sandıkta elde edemeyecekleri sonuç için yargı kumpaslarına, siyasi operasyonlara bel bağlayan bir iktidar var. ‘HDP’yi tasfiye ederek iktidarın ömrünü uzatırız’ diye düşünen bir anlayış var. Siz kendinizi darı ambarında görmeye devam edin. HDP, halkımız, ‘HDP ile değişecek’ diyen demokrasi ve adalet isteyen milyonlar gümbür gümbür geliyor.”

21 Şubat’ın Dünya Anadil Günü olduğunu hatırlatan Buldan, “Tek dil dışında hiçbir dile yaşam alanı tanınmayan bütün halkların anadilini kutlamak istiyorum. Yüzyıllık inkâr politikalarının hâlâ devam ettirilmesinden kaynaklı bugün Türkiye’de birçok dil kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyadır” diyerek anadilde eğitim mücadelesini vurguladı.

En büyük indirimi halkımız yapacak seçimlerde sizi iktidardan indirecek”

Mersin il kongresinde söylediklerini tekrarlayan Buldan “HDP’siz bir Türkiye, HDP’siz bir siyaset HDP’siz bir parlamento, HDP’siz yerel yönetimler, HDP’siz bir yaşam hayalleriniz çöp olmaya devam edecektir. HDP’nin yürüttüğü demokratik siyaset Türkiye halklarının ortak demokratik çıkış yoludur. Bu yolu kapatmanıza halkımız da demokrasi güçleri de izin vermeyecek” diye konuştu.

Açıklanan KDV indirimlerini eleştiren Buldan “En büyük indirimi halkımız yapacak seçimlerde sizi iktidardan indirecekler” dedi ve eylemdeki işçileri selamlayarak itirazların ortaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.