Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna krizi, Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Kubilay anlatıyor

Rusya-Ukrayna krizi derinleşiyor, Rusya’nın politikalarının uzun süreli ve yayılmacı şekilde ilerleme ihtimali oldukça yüksek. Peki bu kriz, Türkiye ve dünya ekonomilerini nasıl etkileyecek?

Türkiye, Rusya ile ciddi bir dış ticaret hacmine sahip. Ulaşım ve taşımacılık kanallarının kapanması, Türkiye için döviz kaybına neden olabilir. Doğalgaz ve petrol tedariki devam etse bile uluslararası alanda yaşananlar Türkiye’yi de olumsuz etkileyecek. Turizmin en önemli döviz kaynağı olması beklenirken, kriz büyürse Ukrayna’dan turist gelme ihtimali iyice azalacak, Rusya’dan geliş de zorlaşacak. Kriz, Türkiye ekonomisinde hedeflenenlerin gerçekleştirilmesini zorlaştıracak. Bu da vatandaşa yoksullaşma, artan işsizlik ve kamu hizmetlerinin kısıtlanması olarak geri dönecek.

Ekonomist Murat Kubilay, Medyascope‘ta anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.