Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Son şampiyon Chelsea, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille karşısında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, bugün (22 Şubat) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Stamford Bridge’de son şampiyon Chelsea’nin konuğu olacak. Günün diğer maçında Villarreal, sahasında Juventus ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Günün öne çıkan maçında Chelsea’nin konuğu Lille

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu maçında Lille’i konuk edecek. Stamford Bridge’in ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano yönetecek.

Chelsea’de tek hedef galibiyet

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Chelsea, Lille karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. İngiltere Premier Lig’de 25 hafta sonunda topladığı 50 puan ile üçüncü sırada yer alan Maviler, bu karşılaşmalarda rakip filelere 49 gol atarken, kalesinde sadece 18 gole izin verdi. 

Juventus, Zenit ve Malmö’nün bulunduğu H Grubu’nu 13 puan ile ikinci sırada tamamlayan Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselebilmenin hesaplarını yapıyor. Bu amaç doğrultusunda Lille’i saf dışı bırakması gereken İngiltere temsilcisi, rakibi ile tarihinde oynadığı iki karşılaşmayı da 2-1’lik skorlar ile kazandı. Maviler, Fransız takımlarını konuk ettiği son 10 karşılaşmada ise altı galibiyet, üç beraberlik ve sadece bir mağlubiyet aldı. 

Thomas Tuchel’in Lille karşısındaki en büyük kozu, Belçikalı yıldızı Romelu Lukaku olacak. Son haftalarda beklentilerin uzağında kalan Lukaku, Chelsea forması ile bu sezon beş gol attı. Öte yandan Tuchel, bu mücadelede Reece James, Ben Chilwell ve Mason Mount’tan sakatlıkları nedeniyle faydalanamayacak. 

Lille, Fransa’ya avantajlı dönmek istiyor

Tarihinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda boy gösteren Lille, 25 haftası tamamlanan Fransa Ligue 1’de topladığı 36 puan ile 11. sırada yer alıyor. Geçen sezon ligini şampiyon olarak noktalayan Lille, tamamen Devler Ligi’ne odaklanmış durumda. 

Salzburg, Sevilla ve Wolfsburg’un yer aldığı G Grubu’nu topladığı 11 puan ile lider tamamlayan Lille, İngiliz takımları ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı sekiz maçın sadece birini kazanabildi. Milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Fransa temsilcisi, 2006-2007 sezonunda Manchester United ile son 16 turunda eşleşmiş ve iki karşılaşmayı da 1-0 kaybederek turnuvaya veda etmişti. 

Lille, Chelsea karşısında Jonathan David ve Burak Yılmaz’ın göstereceği performanslara güveniyor. David, Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son üç maçta da fileleri sarsmayı başardı. Devler Ligi’nde iki golü bulunan Burak ise bu sezon toplam altı kez fileleri sarstı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bugün (22 Şubat) oynanacak karşılaşmalar:

Villarreal-Juventus (TSİ, 23.00)

Chelsea-Lille (TSİ, 23.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.