Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’da kayyum 10 bin su abonesini icraya verdi – VASKİ Genel Müdürü Kaplan: “7 bin abonenin suyunu kestik, 24 saatte borçlarını ödediler”

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), 2021 yılında su borçlarını ödemeyen 10 bin aboneyi icraya verdi. İcra işlemlerini yürüten avukatların büyük kısmının AKP’li belediye meclis üyeleri ile AKP Van il yöneticilerinden oluşması da tartışma yarattı.

Van’da binlerce su abonesinin icraya verilmesi ve icra işlemlerinin AKP’li belediye meclis üyeleri ya da AKP İl Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yürütülmesi tartışmaların odağında.

Kamuoyuna açıklamalarda bulunan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Cem Ülker Kaplan, “VASKİ’nin abone sayısı 272 bin, icra sayısı da 2019 yılı için 10 bin. Zaten VASKİ’nin kurulduğu 2014 yılından bugüne kadar toplam 19 bin icra yapılmış. 2021 yılı içinde de 10 bin icra yapılmış. Bunun da zaten 7 bin 500’ü yapılandırmasını yapmış ancak ödememiş abonelerimizden oluşuyor. Hükümetimizin çıkarttığı yapılandırma kanunuyla aynı anda icra yapmamız doğru olmuyor. Yapılandırmasını ödemeyip bozan vatandaşlarımızın faturalarını ödemesi için evet, icra yaptık” diye konuştu.

“7 bin abonenin suyunu kestik, 24 saatte borçlarını ödediler”

VASKİ Genel Müdürü Kaplan, eğer bir abone bütün uyarılara rağmen dört-beş yıl boyunca su faturası ödemediyse bir defaya mahsus suyunu kestiklerini belirterek, “272 bin abone içinde yedi bin abonenin suyunu kesmişiz. Bunların da tamamı ilk 24 saat içinde borcunu ödeyerek suyunu açtırmıştır” dedi.

İcra işlemlerini AKP’li avukatlar yapıyor: “Bizim için öncelik liyakat ve sadakat”

İcra işlemlerini yürüten avukatları büyük kısmının AKP’li belediye meclis üyeleri ile AKP Van İl Yönetim Kurulu üyesi avukatlardan oluşmasıyla ilgili Medyascope’a konuşan Kaplan, şunları söyledi:

“VASKİ’nin iki avukatı var. Daha önce başka avukatlar bizimle çalışmak istemedikleri için ayrıldı. Biz de 10 avukatlık bürosu ile kısmi zamanlı sözleşmeler yaptık. Bizim için öncelik liyakat ve sadakattir. Ceza davası alan avukatlara icra işlerini vermemiz doğru değil. İcra davalarına bakan, bu konuda uzman olup ekibiyle birlikte işimizi yapacak avukatları seçmek zorundayız. Burada avukat tayin etmek benim görevimdir. Kapım herkese açıktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.