Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Er ya da geç o sandık ‘gelcek’, bu ucube sistem, geldiği gibi ‘gitçek’”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında konuştu. Ukrayna ve Rusya arasındaki krizden Tarkan’ın “Geççek” adlı şarkısına kadar pek çok konuya değinen Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sarayda bostan korkuluğu gibi oturmak dışında ne projeniz var? Yoksulluğu engellemek için ne gibi projeleriniz var?” diyerek seslendi. Akşener, Tarkan’ın son şarkısına da gönderme yaparak, “Er ya da geç o sandık ‘gelcek’. Bu ucube sistem, geldiği gibi ‘gitçek‘” dedi.

5 Ocak 2020 tarihinden beri haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi dün Meclis’e gelerek HDP ve CHP’nin grup toplantılarına katılmış, iki partinin genel başkanlarıyla da görüşmüştü. Doku ailesi bugün ise İYİ Parti’nin grup toplantısına katıldı. 

“Keşke daha iyi şartlarda ağırlayabilseydik”

“Bugün aramızda 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku kızımızın ailesi var. Keşke sizi çok daha iyi şartlarda ağırlayabilseydik” sözleriyle Doku ailesine seslenen Akşener, bakanlara da çağrıda bulunarak olayın aydınlatılması için çalışacaklarını söyledi: “Bu vesileyle buradan, çiçeği burnunda Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanını göreve çağırmak istiyorum. Ayrıca, İYİ Parti olarak biz de Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonu kurularak bu olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gereken her türlü katkıyı vereceğiz.”

“Sarayda bostan korkuluğu gibi oturmak dışında ne projeniz var?”

İYİ Parti lideri, AKP iktidarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “AKP iktidarı artık yok, bu bir zaman meselesi. Hamasi masallarla ilk sandıkta gelecek sondan kaçamazsınız” dedi. AKP’nin hiçbir projesi olmadığını vurgulayan Akşener, “Sarayda bostan korkuluğu gibi oturmak dışında ne projeniz var? Yoksulluğu engellemek hayat pahalılığını azaltmak için ne projeniz var? Yandaş beslemek dışında, dişe dokunur hiçbir proje ortaya koymadınız. Bir de hâlâ utanmadan o koltuklarda oturuyorsunuz” diye konuştu. 

“İsteseniz de istemeseniz de bu çile ‘bitçek’”

Tarkan’ın geçen hafta sosyal medyanın gündemini sarsan “Geççek” adlı şarkısını da değerlendiren İYİ Parti lideri, şarkıya da göndermede bulunarak şunları söyledi: “Tarkan bir şarkı çıkardı. Bu şarkı bazılarına çok ağır geldi. Şarkıda küfür ve hakaret yok, umut var ama bu arkadaşların, o umuda bile alerjileri var. Er ya da geç o sandık ‘gelcek’. Bu ucube sistem, geldiği gibi ‘gitçek’. Siz isteseniz de istemeseniz de bu çile ‘bitçek’. İYİ Parti yetkiyi aldığında, bu kâbus elbette ‘geççek.’”

“İYİ Parti olmasaydı, İstanbul, Ankara, Adana ne olacaktı?”

Meral Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşunun Türkiye siyaseti için büyük bir dönüm noktası olduğunu vurgularken kendilerini eleştirenlere şöyle yanıt verdi: “İYİ Parti olmasaydı, İstanbul, Ankara, Adana ne olacaktı? Bir şey değişti, her şey değişti. Bazen hatırlatmakta fayda oluyor unutanlar açısından.”

Rusya-Ukrayna krizi

İYİ Parti lideri Akşener, Ukrayna ve Rusya arasında her geçen gün tırmanan gerilim ve savaş ihtimali hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın sınıra asker yığarak Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu belirten Akşener, “Rusya’yı, bir an önce, bu askeri tahkimatına son vermeye ve askerlerini geri çekmeye çağırıyoruz. Bu gerilimli ortama rağmen iktidarın, Türkiye’nin Ukrayna’ya SİHA satışına devam etmesi yönündeki kararını olumlu buluyoruz. Ukrayna, Türkiye için savunma sanayisinin gelişiminde kritik rol oynayabilecek bir ülkedir” diye konuştu.

Kırım çağrısı

Rusya’nın Kırım’dan da çekilmesi gerektiğini belirten Akşener, “Rusya öncelikle işgal ve ilhak ettiği Kırım’dan çekilmelidir. AKP, Uygur Türkü kardeşlerimiz için takındığı pısırık tavrı, Kırım Türkü kardeşlerimiz için de takınsa da biz, Rusya’nın, Kırım Türkleri’ne yönelik baskısına son vermesini, soydaşlarımızın insani ve kültürel haklarına yönelik ihlallerin ivedilikle durdurulmasını talep ediyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.