Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’nun ailesi gözaltına alındı, Doku’nun annesi polis aracında Medyascope’a konuştu

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku bugün Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmeden önce bakanlık binası önünde açıklama yapmak isteyen aileye polis müdahale etti. Polis aracındayken Medyascope’a konuşan Bedriye Doku, Adalet Bakanı ile görüşmek için tekrar bakanlığın önüne gittiklerini söyledi. 

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi dün Ankara’ya geldi. Doku ailesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilleriyle görüştü, Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin grup toplantılarına katıldı. 22 Şubat Salı günü sabah saatlerinde TBMM önünde açıklama yapmak isteyen Doku ailesi, polis tarafından engellenmişti. Ailenin Meclis’e girmesinin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “600 vekilden istediğimiz, Gülistan için iki yıldır kurulamayan komisyonun kurulması” demişti. 

Doku ailesi, bugün (23 Şubat) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmek için Bakanlığın önüne gitti ancak tekrar polis müdahalesi ile karşılaştı. Adalet Bakanlığı önünde açıklamada bulunmak isteyen Doku ailesi gözaltına alındı. Gözaltına ilişkin Medyascope’a konuşan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, şunları söyledi:

“Polisler ifademizi almadı. Hastaneye gittik. Şimdi ise polislerle birlikte Adalet Bakanlığı’na gidiyoruz. Bizim randevumuz vardı. Bakalım şimdi görüştürecekler mi?” 

“Adalet ararken büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyalar”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda Doku ailesinin Adalet Bakanlığı önünde darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi:  

“Şu anda görüntüler elimde. Aile ile de görüşeceğiz birazdan, avukatlar ailenin yanında. Adalet ararken büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyalar. Sincan Fatih Devlet Hastanesi’ne muayene için götürüldüler. Bu acıya yeni acılar eklenmesin. Gülistan Doku nerede? Sorusu dünyada da Türkiye’de de kulaklarımıza her gün çınlıyor. Öncelikli talebimiz bu araştırma komisyonunun bütün gruplar tarafından kabulüdür. Diğeri de bu gözaltını derhal sonlandırın. Bunun hiçbir izahı yoktur.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.