Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya’dan alınması gündemde

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan global çaptaki kriz, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin yerini de tartışmaya açtı. St. Petersburg’daki Gazprom Arena’da oynanması planlanan finalin, Rusya’dan alınıp başka bir ülkeye verilmesi gündeme geldi. 

Rusya, 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ev sahipliğini kaybedebilir

Avrupa’nın en prestijli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan global çaptaki krizin gölgesi altında oynanmaya devam ediyor. Ancak 28 Mayıs’ta Rusya’nın en büyük ikinci şehri St. Petersburg’daki Gazprom Arena’da oynanması planlanan final karşılaşması, UEFA’yı zor durumda bıraktı. The Guardian‘da yer alan habere göre, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde yer alan Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıması ve asker göndermesi, finalin Rusya’dan alınıp başka bir ülkeye verilmesini gündeme getirdi. Haberde, UEFA’nın final maçını St. Petersburg’da oynatmayı arzuladığı fakat aynı zamanda acil durum planlarının da hazırda tutulduğu belirtildi. Konu ile UEFA’dan yapılan açıklamada ise “Durumu sürekli ve yakından takip ediyoruz. Şu anda, finale ev sahipliği yapacak ülkeyi değiştirme planımız yok” denildi.  

Boris Johnson: “Rusya’da büyük uluslararası futbol turnuvalarının gerçekleşmesi düşünülemez”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası’nda Ukrayna-Rusya krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Johnson, gazetecilerin UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya’da oynanacak olması hakkında yönelttiği soruyu “Bence, egemen bir ülkenin işgalinden sonra Rusya’da büyük uluslararası futbol turnuvalarının gerçekleşmesi düşünülemez” diyerek yanıtladı. Bir hükümet sözcüsü ise Johnson’ın görüşlerinin arkasında olduklarını belirtti ve “Rusya’nın Şampiyonlar Ligi finali gibi uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda ciddi endişelerimiz var. Putin’in, Ukrayna’nın yasadışı işgalini meşrulaştırmak için dünya sahnesindeki spor ve kültürel olayları istismar etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan Polonya Futbol Federasyonu, Rusya ile Moskova’da oynayacakları Dünya Kupası play-off yarı finali maçı öncesi “sorunların acilen netleştirilmesi” için, FIFA ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler