Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Cristiano Ronaldo’lu Manchester United, Atletico Madrid deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, bugün (23 Şubat) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Günün öne çıkan maçında Atletico Madrid, Wanda Metropolitano’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmada Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Manchester United’ı konuk edecek. Benfica ise sahasında Ajax ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Günün öne çıkan maçında Atletico Madrid’in konuğu Manchester United

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu maçında Manchester United’ı konuk edecek. Wanda Metropolitano’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Hategan yönetecek. 

Atletico Madrid, Manchester United engelini geçmek istiyor

Diego Simeone’nin çalıştırdığı Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester United’ı saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselmenin hesaplarını yapıyor. İspanya LaLiga’da 25 hafta sonunda topladığı 42 puan ile beşinci sırada yer alan Atletico, bu karşılaşmalarda rakip filelere 45 gol atarken, kalesinde 34 gol görerek hayal kırıklığı yarattı. Diego Simeone’nin öğrencileri, geçen sezon şampiyon olarak tamamladıkları ligde sadece 25 gol yemişti. 

Liverpool, Porto ve Milan’ın yer aldığı B Grubu’nu yedi puan ile ikinci sırada tamamlayan Atletico Madrid, Manchester United ile Avrupa kupalarında sadece bir kez karşılaştı. İspanya temsilcisi, 1992-1993 sezonundaki o eşleşmede tur atlamayı başarmıştı. Öte yandan Atletico Madrid, İngiliz takımları ile oynadığı son dört maçı da kaybetti. Diego Simeone’nin öğrencileri, Devler Ligi’nde oynadığı son 14 maçta ise sadece dört galibiyet alabildi. 

Diego Simeone’nin Manchester United karşısındaki en büyük kozu, Fransız yıldız Antoine Griezmann olacak. Griezmann, Atletico Madrid’in bu sezon Devler Ligi’nde attığı yedi golün dördüne direkt katkı sağladı. 

Manchester United, İngiltere’ye avantajlı dönmek istiyor

Ralf Rangnick yönetiminde çıkışa geçen Manchester United, 26 haftası tamamlanan İngiltere Premier Ligi’nde topladığı 46 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Zirve yarışından tamamen kopmuş durumda olan Kırmızı Şeytanlar, tamamen Devler Ligi’ne odaklanmış durumda. 

Villarreal, Atalanta ve Young Boys’un bulunduğu F Grubu’nu topladığı 11 puan ile lider tamamlayan Manchester United, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında İspanyol ekiplerine konuk olduğu son yedi maçta bir galibiyet, dört beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Öte yandan Kırmızı Şeytanlar, Atletico Madrid filelerini sarsması durumunda önemli bir başarının altına imza atacak. OPTA verilerine göre Manchester United, bu karşılaşmada bir gol bulması durumunda Şampiyonlar Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde Real Madrid, Bayern Münih ve Barcelona’nın ardından 500 gole ulaşan dördüncü takım olacak. 

Manchester United, Atletico Madrid karşısında Cristiano Ronaldo’nun göstereceği performansa güveniyor. Kariyerinde Atletico filelerine 25 gol atan Portekizli yıldız, bu sezon takımının Devler Ligi’nde attığı 11 golün altısına doğrudan katkıda bulundu.  

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bugün (23 Şubat) oynanacak karşılaşmalar:

Atletico Madrid-Manchester United

Benfica-Ajax

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.