Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmalarından JOOP’un jürisinde Türkiye’den iki kadın yer alacak

Japonya’nın başkenti Tokyo’da her yıl düzenlenen zeytinyağı yarışması Japan Olive Oil Prize (JOOP) 4 – 8 Nisan günleri arasında yapılacak. Yarışmanın jürisinde bu yıl Türkiye’den iki kadın yer alacak. Bu yılki yarışmada, 2020 yılından beri yarışma jürisinde yer alan zeytinyağı tadımcısı Birsen Pehlivan’a, Tasarım Ödülü’nün jürisinde yer alan Sibel Kutlusoy eşlik edecek.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da her yıl düzenlenen, üreticilerin uluslararası pazarda marka bilinirliklerini artırmaları için önemli yere sahip Japan Olive Oil Prize (JOOP), bu yıl 4-8 Nisan günleri arasında gerçekleştirilecek. Yüksek kaliteli sızma zeytinyağı talebinin en fazla arttığı Asya ülkesi olan Japonya’da bu yıl onuncusu düzenlenen yarışma, dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösteriliyor.

Birsen Pehlivan

Türkiye’den iki kadın tadım ve tasarım jürisinde

JOOP yönetimi, en iyilere karar verecek jüri üyelerini büyük bir titizlikle ve uluslararası kabul görmüş isimler arasından seçiyor. Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan JOOP jürisine ilk kez 2020 yılı seçmelerinde dahil olan ve bu yıl üçüncü kez jüride yer alan Birsen Pehlivan, dünyanın en önemli yarışmalarında yer almış, “uluslararası jüri” unvanlı bir zeytinyağı tadımcısı. Pehlivan aynı zamanda Türkiye’nin ilk uluslararası zeytinyağı kalite yarışması Anatolian International Olive Oil Competition’ın (Anatolian IOOC) kurucusu ve direktörü.

Sibel Kutlusoy

JOOP Tasarım Ödülü jürisinde yer alan ilk Türk

Zeytinyağı ürünlerin kimliğini yansıtan logo, şişe ve ambalajların değerlendirildiği JOOP Tasarım Ödülü ise bu yıl üçüncü kez düzenlenecek. Gıda ve gıdaya dair tasarım çalışmaları yapan endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy, bu yıl JOOP Tasarım Ödülü jürisinde Türkiye’den yer alan ilk isim olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.