Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı İstanbul’daki Rusya Başkonsolosluğu önünde protesto edildi: “Ukrayna’daki savaşı durdurun”

 
Rusya’nın Ukrayna’nın saldırısının üzerinden iki gün geçti. İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi. Grup, ellerinde pankartlar ve Ukrayna bayrakları ile Rusya aleyhinde sloganlar attı. Medyascope, protestoculara ve vatandaşlara Rusya’nın başlattığı askeri operasyon hakkındaki düşüncelerini sordu.

Kamera-Kurgu: Cenk Narin & Furkan Erdem


Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyonunun ikinci gününde, İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar, Beyoğlu’ndaki Rusya Başkonsolosluğu’nun önünde protesto gösterisi düzenledi. Sarı-mavi Ukrayna bayrakları taşıyan protestocular, “Ukrayna’daki savaşı durdurun” ve “Putin’i durdurun” yazılı pankartlar taşıdı.

“Rus olmaktan utanıyorum”

Medyascope, Rusya’nın başlattığı askeri operasyonu protestoculara ve vatandaşlara sordu. Protestolara katılan bir Rusya vatandaşı, Medyascope‘a konuştu. “Rus olmaktan utanıyorum” yazan bir pankart taşıyan eylemci, Ukrayna’yı desteklemek için protestoya katıldığını, Rusya halkının bir bölümünün savaşa karşı olduğunu ancak bir kısmının ise Rus hükümetinin kontrolündeki yayın organlarının propagandalarına inanıp Putin’i desteklediklerini anlattı.

“Tek istediğim Rusya’nın bu savaşı sonlandırması”

Mikrofon uzattığımız bir Ukraynalı protestocu ise kendisini İstanbul’da güvende hissetmesine rağmen Ukrayna’da yaşayan ailesi için endişeli olduğunu söyledi. Tek isteğinin Rusya’nın saldırılarını sonlandırmasını olduğunu belirten Ukraynalı, dünyadaki tüm savaş karşıtlarını Rusya’nın operasyonunun karşısında durmaya davet etti.

Ukrayna komünist rejim ile yönetilmek istemediği için Rusya tarafından hedefe alındı”

Medyascope‘a konuşan başka bir vatandaş ise Rusya’nın başlattığı saldırıların karşısında durduğunu ve bir ülkenin kendi çıkarları için savaş başlatmasını yanlış bulduğunu vurguladı. Medyascope’a konuşan vatandaş, işgal hareketinin başlatılmasının temel sebebini ise “Ukrayna’nın komünist rejimi desteklememek için Avrupa ile yakınlaşması” olduğunu öne sürdü.

“Bu olaydaki tek suçlu Rusya’dır”

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş ise Rusya’nın başlattığı işgal hareketinin gereksiz ve haksız olduğunu dile getirdi. Bu olaydaki tek suçlunun Rusya olduğunu söyleyen vatandaş, Rusya’yı savunanların yaşanan olayları geniş kapsamlı değerlendiremediklerini düşündüğünü aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.