Süper Lig’de 27. hafta, dün (25 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Trabzonspor, 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Yukatel Kayserispor’u Edin Visca, Djaniny ve Anthony Nwakaeme’nin (penaltı) golleri ile 3-2 yendi ve liderliğini sürdürdü. Son dakikada yediği penaltı golü ile mağlup olan sarı-kırmızılı ekibin gollerini, Mario Gavranovic ve Mame Thiam kaydetti. Adana Demirspor-Fraport-TAV Antalyaspor karşılaşmasında ise gol sesi çıkmadı.
Trabzonspor, Yukatel Kayserispor’u son dakikada yıktı

Lider Trabzonspor, Süper Lig’in 27. haftasında Yukatel Kayserispor ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısına konuk ekip damga vurdu. İlk 45 dakikada Trabzonspor’u adeta sahadan silen sarı-kırmızılılar, Mario Gavronovic’in golü ile öne de geçmeyi başardı. 24. dakikada Onur Bulut’un sağ kanattan yaptığı ortada vuruşunu yapan Gavranovic, kaleci Uğurcan Çakır’ın bakışları arasında topu filelere yolladı. Golün ardından etkili oyununa hız kesmeden devam eden Yukatel Kayserispor, 45+2. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. İlk golde olduğu gibi bir kez daha sahneye çıkan Onur Bulut, uygun pozisyondaki arkadaşı Mame Thiam’a ortasını açtı. Thiam ise şık bir kafa vuruşu ile Uğurcan’ı mağlup etti.
Soyunma odasına 2-0 geride giden Trabzonspor, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Dakikalar 49’u gösterirken Mame Thiam’dan seken topu önünde bulan Edin Visca, yaptığı düzgün vuruş ile ağları sarstı ve aradaki farkı bire indirdi. Trabzonspor, bu dakikadan sonra Yukatel Kayserispor kalesini abluka altına aldı. 55. dakikada Bruno Peres’in şutunda direğe takılan bordo-mavililer, 59. dakikada ise skorda dengeyi yakaladı. Anthony Nwakaeme’nin pasında top ile buluşan Djaniny, uzak direğe sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlar ile buluşturan isim oldu. Beraberlik golünün ardından seyircisinin desteğini arkasına alan Trabzonspor, 64. dakikada Abdülkadir Ömür’ün şutunda bir kez daha direğe takıldı. Maçın kırılma anı ise 80. dakikada yaşandı. Mustafa Pektemek’in pasında kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kalan Mame Thiam, meşin yuvarlağı yan direğe nişanladı. Yukatel Kayserispor, 85. dakikada da Attamah ile mutlak bir gol fırsatından faydalanamadı. Son bölümde yeniden oyuna ağırlığını koyan bordo-mavililer, 90+5. dakikada penaltı kazandı. Hakem Erkan Özdamar, Mert Çetin’in ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiğini tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Anthony Nwakaeme, hata yapmadı ve Trabzonspor’a galibiyeti getirdi.
Yukatel Kayserispor’u 3-2 mağlup eden Trabzonspor, üst üste beşinci galibiyetini aldı ve puanını 66’ya yükseltip şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. Sarı-kırmızılılar ise 38 puanda kaldı.
Trabzonspor, 24 Şubat 2007’deki Beşiktaş maçından bu yana ilk kez ilk yarısını iki farklı geride kapattığı bir Süper Lig maçını kazandı.
1 – @Trabzonspor, 24 Şubat 2007'deki Beşiktaş maçından bu yana ilk kez ilk yarısını iki farklı geride kapattığı bir Süper Lig maçını kazandı. Şampiyo? pic.twitter.com/3Z3AjMwcXC
— OptaCan (@OptaCan) February 25, 2022
Trabzonspor’un Yukatel Kayserispor galibiyeti paylaşımı:
Tüm ezberleri yıka yıka yürüyoruz! ⚡#L1DER #BaharGeliyor pic.twitter.com/blgJF8XMJt
— Trabzonspor (@Trabzonspor) February 25, 2022
Süper Lig’in 27. haftasında oynanan karşılaşmalar:
Adana Demirspor 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor
Trabzonspor 3-2 Yukatel Kayserispor
Süper Lig’in 27. haftasında oynanacak karşılaşmalar:
26 Şubat Cumartesi
Medipol Başakşehir-VavaCars Fatih Karagümrük
Demir Grup Sivasspor-Beşiktaş
27 Şubat Pazar
Altay-Gaziantep FK
GZT Giresunspor-Göztepe
Atakaş Hatayspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor
Aytemiz Alanyaspor-İttifak Holding Konyaspor
Galatasaray-Çaykur Rizespor
28 Şubat Pazartesi
Kasımpaşa-Fenerbahçe
Yazan: Kubilayhan Kavrazlı
Editör: Doğa Üründü








