Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 27. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş, üç puanı üç gol ile aldı

Süper Lig’de 27. hafta, dün (26 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Demir Grup Sivasspor’u Michy Batshuayi (2) ve Rachid Ghezzal’ın attığı goller ile 3-2 mağlup etti ve yenilmezlik serisini sekiz maça çıkardı. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Demir Grup Sivasspor’un karşılaşmadaki gollerini, Mustapha Yatabare ve Fayçal Fajr kaydetti. 

Günün diğer maçında VavaCars Fatih Karagümrük, deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. 

Beşiktaş, zorlu Sivas deplasmanından üç puan ile döndü

Beşiktaş, Süper Lig’in 27. haftasında Demir Grup Sivasspor ile kozlarını paylaştı. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Dakikalar 12’yi gösterdiğinde sağ kanattan çalımlar ile ceza sahasına sokulan Rachid Ghezzal, meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Michy Batshuayi, yaptığı vuruşta fileleri sarstı ve takımını öne geçirdi. Ancak Beşiktaş’ın gol sevinci oldukça kısa sürdü. Uğur Çiftçi’nin sol kanattan açtığı harika ortada kafa vuruşunu yapan Mustapha Yatabare, 26. dakikada skorda dengeyi sağladı. Beşiktaş, kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artırdı. 35. dakikada Welinton’un kafa vuruşunda üst direğe takılan siyah-beyazlılar, 43. dakikada ise Rachid Ghezzal’ın attığı gol ile yeniden öne geçti. Umut Meraş’ın sol kanattan açtığı orta sonrası ceza sahası içinde boş kalan Ghezzal, kafa vuruşu ile fileleri sarstı. 

Soyunma odasına 2-1 geride giden Demir Grup Sivasspor, ikinci yarıya etkili başlayamadı. Rakibini pozisyona sokmayan Beşiktaş, 73. dakikada ise penaltı kazandı. Hakan Arslan’ın ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etmesi sonrası penaltı kazanan Beşiktaş’ta topun başına Michy Batshuayi geçti. Farkı ikiye çıkaran golü kaydeden Belçikalı yıldız, ligdeki gol sayısını 11’e yükseltti. 85. dakikada ise bu sefer Demir Grup Sivasspor penaltı kazandı. Hakem Atilla Karaoğlan, Josef de Souza’nın ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiğini belirledi ve beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Fayçal Fajr, aradaki farkı bire indiren golü kaydeden isim oldu. Öte yandan maçın 90+7. dakikasında Konate’nin kafasında köşeye giden topu kurtarmayı başaran Ersin Destanoğlu ise Beşiktaş’a galibiyeti getirdi. 

Demir Grup Sivasspor’u Michy Batshuayi (2) ve Rachid Ghezzal’ın attığı goller ile 3-2 mağlup eden Beşiktaş, yenilmezlik serisini sekiz maça çıkardı ve puanını 44’e çıkardı. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan ev sahibi ise 34 puanda kaldı. 

2022 senesinde Süper Lig’de en fazla gol beklentisi yaratan (19.9 xG), rakip ceza sahasında topla buluşan (247) ve net gol pozisyonu üreten (34) takım Beşiktaş.

Süper Lig’in 27. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Adana Demirspor 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Trabzonspor 3-2 Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir 1-2 VavaCars Fatih Karagümrük

Demir Grup Sivasspor 2-3 Beşiktaş

Süper Lig’in 27. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

27 Şubat Pazar

Altay-Gaziantep FK

GZT Giresunspor-Göztepe

Atakaş Hatayspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Aytemiz Alanyaspor-İttifak Holding Konyaspor

Galatasaray-Çaykur Rizespor

28 Şubat Pazartesi

Kasımpaşa-Fenerbahçe

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler