Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA’dan Rusya’ya tarihi yaptırımlar – Rusya Milli Takımı’nın adı, “Rus Futbol Birliği” olarak değiştirilecek

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Ukrayna’ya işgal operasyonu başlatan Rusya ile ilgili yaptırım kararlarını resmen açıkladı. Buna göre, Rusya Milli Takımı’nın adı “Rus Futbol Birliği” olarak değiştirilecek ve bu takımın maçları Rusya’da oynanmayacak. Herhangi bir bayrak altında mücadele etmeyecek bu takımın milli marşı da olmayacak.

FIFA, Rusya’ya tarihi yaptırımlar getirdi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Ukrayna’ya işgal operasyonu başlatan Rusya ile ilgili yaptırım kararlarını resmen açıkladı. FIFA Konseyi Bürosu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) tavsiyeleri doğrultusunda Rusya Futbol Federasyonu hakkında acil önlemler almaya karar verdi. Olağanüstü toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan FIFA, bir sonraki duyuruya kadar geçerli olmak üzere “Rusya topraklarında hiçbir uluslararası maç oynanmamasına, Rusya’nın tarafsız sahada oynayacağı maçlarda taraftara izin verilmemesine, Rusya Futbol Federasyonu’na bağlı milli takımların Rusya ismi ile değil ‘Rusya Futbol Birliği (RFU)’ adı altında mücadele etmesine, bu maçlarda Rusya bayrağının bulunmamasına ve Rusya milli marşının kullanılmamasına karar verildiğini” kamuoyuna duyurdu. 

FIFA, Ukrayna’daki durumun yakından takip edildiğini, ülkedeki işgal operasyonunun devam etmesi durumunda gelecekte Rusya’yı uluslararası müsabakalardan tamamen men dahil tüm yaptırımların uygulanabileceğini de açıkladı. Bu doğrultuda IOC, UEFA ve diğer spor organizasyonlarıyla diyaloğun sürdürüleceği belirtilen açıklamanın devamında, “Barışın acilen tesis edilmesi ve yapıcı diyaloğun başlaması için çağrıda bulunuyoruz” denilerek şiddetin asla çözüm olmadığının altı çizildi.  

Polonya’dan açıklama geldi

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off’larında Rusya ile karşılaşacak olan Polonya, bu maçlara çıkmama kararı almıştı. Polonya Futbol Federasyonu, FIFA’nın Rusya ile ilgili yaptırım kararlarını açıklamasının ardından konu ile ilgili görüşlerini kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, Rusya ile milli takım adının ne olduğundan bağımsız olarak hiçbir maça çıkılmayacağı vurgulandı.

Öte yandan İsveç, Çekya ve İngiltere futbol federasyonları da Rusya milli takımları ile herhangi bir maça çıkılmayacağını ilan etmişti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.