Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki savcı ve bir Sayıştay başdenetçisi FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi 

Resmî Gazete’de bugün (1 Mart) yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kararı ile Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mesut Emre, Çorlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Çelebi, Sayıştay Genel Kurulu kararı ile de Sayıştay Başkanlığı’nda görevli Başdenetçi Yusuf  Yazıcı ve iki denetçi yardımcısı FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Bakırköy ve Çorlu savcıları meslekten alındı 

Resmî Gazete’de yer alan karara göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, FETÖ’yle bağlantısı olduğu belirtilen Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mesut Emre ve Çorlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Çelebi, “meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına oybirliği ile karar verilerek” meslekten çıkarıldı.  

Sayıştay başdenetçisi de ihraç edildi

Resmî Gazete’de yayımlanan Sayıştay Genel Kurulu kararlarına göre ise Sayıştay Başkanlığı’nda meslek mensubu olarak görev yapan Başdenetçi Yusuf Yazıcı’nın, FETÖ üyeliği nedeniyle, meslekte kalmasının uygun olmadığına ve meslekten ihraç edilmesine karar verildi.

İki denetçi yardımcısına ihraç  

Sayıştay Başkanlığı’nda meslek mensubu olarak görev yapan denetçi yardımcıları Mehmet Değer ve Mehmet Emin Aksoy da Sayıştay Genel Kurulu kararıyla, FETÖ üyeliği gerekçesiyle meslekten çıkarıldı. Karar oybirliği ile alındı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.